”Försöker hålla avstånd när vi äter”

Av: Anton Johansson, Johanna Frändén, Linn Nordström, Michael Wagner

Publicerad:
Uppdaterad:

LISSABON/STOCKHOLM. Sverige slipper Cristiano Ronaldo efter att superstjärnan testat positivt för covid-19.

Under gårdagen la portugisen upp en bild på Instagram när han och lagkamrater åt middag tätt ihop – något som har väckt oro.

– Vi försöker skydda oss så gott det går, säger Marcus Berg.

Portugals fotbollsförbund kom med beskedet under onsdagseftermiddagen. Cristiano Ronaldo hade testat positivt för covid-19, är satt i karantän och kan inte spela mot Sverige.

Efter beskedet blev portugisens middagsbild från tisdag kväll omdiskuterad. Ronaldo la ut en selfie på sitt Instagramkonto med honom själv vid kortsidan av ett långbord med portugisiska landslagsspelare som åt middag ihop, tätt ihop.

– Vi försöker skydda oss så gott det går, vi lever i vår bubbla. På något sätt så kan ju viruset komma men vi får direktiv och råd av doktorer hela tiden. Det har pågått ganska länge, vi har handskar och munskydd i klubblaget inomhus så man är skyddad och här har vi gjort många tester, säger Marcus Berg på presskonferensen i Lissabon.

Håller ni avstånd när ni äter middag?

– Ja, vi försöker så gott det går. Det är framdukat med avstånd så man sätter sig där det finns plats.

”Inte kul”

När lagen möttes i september sänkte Ronaldo Sverige på egen hand när han gjorde matchens båda mål i 2–0-segern.

– Först och främst är det inte kul när någon råkar ut för corona. Om man ser till matchen så hoppas jag på att göra en bra match. Vi vet om deras kvalitéer men de har många andra med bra kvalitéer som de kan byta in. Det är inte helt ovanligt att spelare faller bort nu på grund av pandemin, säger Berg.

Förbundskapten Janne Andersson menar att det inte finns någon rädsla för smitta i det svenska laget.

– Vi har ingen rädsla inför matchen att bli smittade av Portugals lag, säger han.

Jannes markering

Cristiano Ronaldo skapade tidigare rubriker under den här landslagssamlingen eftersom han lämnade Juventus karantän och förberedde sig inför och spelade i Portugals träningsmatch mot Spanien förra onsdagen. Samtidigt följde Kulusevski rekommendationerna och stannade i karantän.

Och Janne Andersson är tydlig med vad han tycker.

– Oerhört hypotetisk fråga. Men Dejan följde de rekommendationer han fick där nere och det tycker jag att man ska göra i dessa tider. Därmed var han inte med i vår första match och anslöt sen i Kroatien. Sen huruvida Ronaldo och dem har suttit och resonerat det har jag ingen aning om hur de har gjort. Men han (Dejan) följde rekommendationerna som han blev tillsagd att göra och det var bra, säger förbundskaptenen.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.