Evertons mardröm – rött kort och förlust

Publicerad 2020-10-25

Everton har imponerat och toppar Premier League.

Men borta mot Southampton hamnade man i underläge, fick ett rött kort i kvitteringsjakten och förlorade med 0–2.

Robin Olsen fick återigen finna sig i att sitta på bänken till förmån för Jordan Pickford. Den engelske landslagsmålvakten fick dock släppa två bollar förbi sig redan i första halvlek.

Två fina Southampton-anfall såg till att James Ward-Prowse och Che Adams kunde göra varsitt mål och ge hemmalaget en 2–0-ledning i paus.

Everton kunde vid poäng dra ifrån lokalrivalen Liverpool i tabellen men en rejäl stämpling av vänsterbacken Lucas Digne förstörde chanserna till en kvittering. Fransmannen visades ut i 72:a minuten och kvitteringsjakten kunde inte ta fart ordentligt.

”Ett skämt”

Evertons tränare tyckte dock att det var hårt dömt.

– Det röda kortet var ett skämt. Det var inte med flit och det var verkligen inte våldsamt. Kanske att det var ett gult, och kanske har allt snack om Pickford och Richarlison den här veckan påverkat beslutet. Är det på det viset, så är det inte rättvist. Vi kommer att överklaga, säger Carlo Ancelotti till Sky Sports.

Southampton vann med 2–0 och Everton förlorade därmed för första gången den här säsongen.