Barcelona körde över Chelsea i Champions League-finalen

Uppdaterad 2021-05-17 | Publicerad 2021-05-16

GÖTEBORG. Chelsea hängde med i 34 sekunder – sedan var det Barcelona för hela slanten i finalen.

4–0 i halvtid stod sig matchen ut, och Barcelona tog därmed sin första Champions League-titel.

– Jag känner mig extremt besviken, säger Chelseas lagkapten Magdalena Eriksson i TV6.

Chelsea, med den svenska lagkaptenen Magdalena Eriksson i spetsen, jagade Champions League-titeln på Gamla Ullevi i Göteborg.

Men de hade aldrig någon chans mot ett snabbt och bollskickligt Barcelona.

– Matchen var över innan den började, som Chelseas tränare Emma Hayes sammanfattade det på presskonferensen efteråt.

Direkt efter avspark förlorade högerbacken Niamh Charles bollen på sin kant. Barcelonastjärnan Lieke Martens tackade för det, drev in och avlossade ett skott i ribban.

Sekvensen slutade med ett snöpligt självmål redan efter 34 sekunder då Kran Firby rensade bollen på lagkamraten Melanie Leupolz och bollen studsade in i eget mål.

Fyra mål innan halvtid

Pernille Harder var visserligen nära att kvittera kort därefter, men i den 12:e minuten utökade Barcelona ledningen på straff genom Alexia Putellas. Och det stannade inte där.

Aitana Bonmati avslutade ett mönsteranfall för 3–0 och i paus ledde Barcelona med hela 4–0 efter att Charles blivit rundad på sin kant.

– Vi var inte oss själva idag i första halvleken. Dessvärre kunde vi inte matcha dem i dag. Vi gör ett ordentligt försök i andra halvlek. Vi pushar på och ger allt, säger Eriksson till TV6.

Eriksson i tårar

Men den andra halvleken blev mållös och Barcelona tog därmed revansch för förlusten mot Lyon 2019 då damlaget spelade sin första final i Champions League. Det är dessutom första gången en klubb har Champions League-titlar både på dam- och herrsidan.

– Barcelona är ett fantastiskt lag, de utnyttjar våra misstag direkt och straffar oss väldigt hårt, säger Eriksson som bröt ut i tårar efter slutsignalen.

Barcelonas tränare Lluis Cortes säger att de inte hade kunnat föreställa sig en sådan klar seger:

– Tanken är att fortsätta dominera europeisk fotboll, säger han.