Lindelöf tvingades kliva av med skadekänning

Publicerad 2020-11-17

PARIS/STOCKHOLM. Först satte Frankrike 3–1.

Sedan tvingades Victor Lindelöf kliva av med ryggproblem.

– Han gav mig signal i halvtid att det inte skulle gå hela halvleken, säger assisterande förbundskapten Peter Wettregren.

Sverige behövde ett bättre resultat än Kroatien i kväll för att stanna i Nations Leagues A-grupp. Och Blågult kunde inte ha fått en mycket bättre start mot Frankrike på Stade de France.

Med Albin Ekdal avstängd klev Sebastian Larsson in på mitten och Viktor Claesson fick chansen från start till höger. Det var också Claesson som satte ledningsmålet redan efter fyra minuter.

Mittfältaren hittade själv ut till Mikael Lustig på högerkanten och fick sedan tillbaka bollen i straffområdet. Trots fem fransmän runt sig lyckades Claesson peta in 1-0 via franska fötter.

”Många slitna spelare”

Frankrikes svar kom dock i den 17:e minuten efter att Olivier Giroud satt kvitteringen. Innan den första halvleken var slut hann Benjamin Pavard dessutom öka på till 2–1.

I den 59:e minuten ökade Giroud på till 3–1. Kort senare tvingades Victor Lindelöf kliva av. Mittbacken, som har dragits med ryggproblem, grinade illa under stora delar av den första halvleken och byttes ut vid ett trippelbyte i den 66:e minuten.

– Han hade lite ont efter matchen mot Kroatien men sa att han ger allt för laget. Han kunde träna okej i går och sa ”jag kör så länge det går”. Han gav mig signal i halvtid att det inte skulle gå hela halvleken och då sa jag att han skulle hojta till när det inte går, säger assisterande förbundskapten Peter Wettergren.

Frankrike vann till slut med 4–2 och Sverige är därmed utslaget ur Nations Leagues A-division.