Publicerad 2016-07-30

Föll mot Sirius – kan ha varit sista matchen för ÄFF

Med ett succéinhopp gav Johan Andersson Sirius tre tunga poäng i toppen av superettan.

Och förvärrade Ängelholms kris ytterligare.

– Det har varit turbulent hela säsongen, säger anfallaren Vladica Zlojutro till TV4 efter dagens 2–0-förlust.

Inte mycket handlar om fotboll när Ängelholms FF kommer på tal nu för tiden.

Klubben lever under stort konkurshot och klubbens framtid lär avgöras de kommande dagarna.

I början av nästa vecka ska spelarnas löner för juli månad vara betalda, vilket innebär att en summa på 850 000 kronor måste in.

Även på det sportsliga planet ser det minst sagt mörkt ut. Ängelholm ligger på nedflyttningsplats, näst sist i superettan.

– Det är inte optimala förutsättningar. Men vi kör på. Det har varit turbulent hela säsongen men vi gör det bästa av situationen, säger Vladica Zlojutro.

Dröminhopp

I dagens match på Änglavallen väntade tuffast tänkbara motstånd – serieledande Sirius.

Hemmalaget spelade jämnt med Uppsala-klubben men fick ändå en tuff start i matchen.

Med en knapp halvtimme spelad fick gästerna hål på Carl Lindell i ÄFF-målet. Och det efter ett riktigt succéinhopp.

Nyförvärvet Jesper Arvidsson tvingades utgå efter 27 minuter med en skadekänning. Två minuter senare hade hans ersättare gjort mål.

Kräftgången fortsätter

Inhoppande Johan Andersson tog en djupledslöpning, fick bollen och blev frispelad. Trots en dålig vinkel hittade spelaren en lucka bakom Lindell vars målvaktsingripande kan ifrågasättas.

Lägen att kvittera saknades inte, men skåningarnas kräftgång fortsätter.

Sirius vann till slut med 2–0 efter ett sent avgörande från Ante Björkebaum.

Och såg till så att Ängelholm föll för tionde gången på de tolv senaste matcherna.

I Sirius är det däremot muntra miner. Dagens trepoängare var klubbens femte raka och skjutsar laget förbi Halmstad i tabelltoppen.

– Första 20-25 minuterna är Ängelholm bättre än oss. Men vi lyckades få ihop det efter ett tursamt mål. Andra halvlek kontrollerar vi bra och vi kanske borde gjort något mål till, säger tränaren Kim Bergstrand till TV4.

Hur stor betydelse resultatet får återstår dock att se. Skulle en konkurs bli verklighet för Ängelholm så kommer samtliga av lagets matcher att strykas.