Martin Olsson utburen på bår med svår skada

Publicerad 2018-12-08

Landslagsstjärnan Martin Olsson, 30, kan ha drabbats av en svår hälseneskada.

Vänsterbacken bars ut på bår i Swanseas bortamöte med Brentford efter 15 minuters spel.

– Det ser inte bra ut, sa managern Graham Potter efter matchen.

Bara en av Graham Potter-tränade Swanseas tre svenskar fanns med på planen från start borta mot Brentford i Championship under lördagseftermiddagen.

Anfallaren Joel Asoro var utanför truppen hos formsvaga Swansea och målvakten Kristoffer Nordfeldt satt på bänken.

Vårdades på planen

Martin Olsson inledde som vanligt som vänsterback men efter nio minuters spel föll han enligt WalesOnlines liverapportering mot marken och tog sig mot det ena benet.

Landslagsyttern fick, av stillbilder som finns från händelsen, vad det verkar behandling med smärtstillande syrgas och togs om hand av sjukvårdspersonal under flera minuter på Griffin Parks gräsmatta i Londons västra utkanter.

Först efter sex minuters vård bars svensken av planen på bår.

”Tråkigt nog verkar det som det är en allvarlig skada. ’Det finns bara en Martin Olsson’ sjunger Swans supportrar bakom målet”, skriver WalesOnline.

Efter matchen som Swansea vann med 3–2 meddelade managern, den tidigare Östersundstränaren Graham Potter, att Martin Olsson drabbats av en hälseneskada och att landslagsbacken skulle röntgas och undersökas ytterligare under kvällen.

Kan bli borta länge

– Det är kanske lite för tidigt att säga något om skadan om jag ska vara ärlig, men det ser inte bra ut för Martin, sa Potter vid presskonferensen efter matchen.

– Skadan är kring hälsenan men vi måste röntga innan vi vet mer exakt vad det är.

Vid en avsliten hälsena krävs operation, gips och rehab i cirka sex månader.