Hjälte mot Manchester City.

Men när Romelu Lukaku började fira uppstod oro.

Succéanfallaren haltade betänkligt – och tvingades byta.

Manchester City är illa ute i ligacupen.

Everton har ledningen inför returen – efter ett jättedrama i den första ”ronden”.

Navas målskytt

Ramiro Funes Mori satte 1-0 till ”The Toffees” precis före paus. Manchester City låg därefter på för en kvittering och i den 76:e minuten kom utdelningen då Jesus Navas höll sig framme och tryckte in 1-1.

Men glädjen blev kortvarig.

Två minuter senare small det åt andra hållet.

Byttes ut

Romelu Lukaku – kanske hela Fotbollsenglands hetaste anfallare – nådde först på ett inlägg och tryckte in matchvinnande 2-1. Hans tolfte mål på lika många matcher.

Men sekunder efter målet uppstod oro. 22-åringen började halta betänkligt, sågs över av lagläkaren och tog sedan beslutet att kliva av.

Efteråt bekräftar tränaren Roberto Martinez att det berodde på en smäll mot fotleden.

Returen spelas den 27 januari på Etihad Stadium.