Toivonen klar för Sunderland

Av: Robert Rosén

Publicerad:
Uppdaterad:

Lånas ut från Rennes

Premier League har fått en ny svensk.

Sunderland har nämligen meddelat att de lånat in svensken.

– Han kommer tillföra någonting annorlunda till laget, säger managern Dick Advocaat till Sunderlands hemsida.

Ola Toivonen, 29, har haft det tufft i franska Rennes den sista tiden. Klubben har försökt att göra sig av med svensken och Toivonen själv har varit tydlig med att han vill bort.

– Det är svårt för mig, jag vill spela. Jag vill lämna klubben. Jag vill inte vara i en klubb där de inte vill ha mig, sa han till Foot Mercato.

”Bra i luften”

Efter att det ryktats om att svensken var nära en övergång till grekiska PAOK står det nu klart att det istället blir spel i Premier League för den svenske landslagsmannen. Detta då Sunderland meddelat att de lånar in svensken för resten av säsongen.

– Jag jobbade med Ola i PSV så jag känner honom väl. Han är en landslagsspelare med mycket erfarenhet, en offensiv mittfältare som kan göra mål och är bra i luften - han kommer tillföra någonting annorlunda till laget, säger klubbens manager Dick Advocaat till Sunderlands hemsida.

Kan debutera i morgon

Även Toivonen själv uttalade sig på klubbens hemsida:

– Jag är en hårt arbetande spelare och jag ska göra försöka göra mitt bästa för laget.

Sunderland parkerar för närvarande på en 19:e plats i Premier League, efter att ha inlett säsongen med en oavgjord match och två förluster. I morgon möter klubben Aston Villa - i vilken Ola Toivonen kan få göra sin debut.

I och med flytten blir Toivonen andra svensk i Sunderland. Sedan tidigare spelar Sebastian Larsson, 30, i den nordengelska klubben.

Publicerad:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.