”Jag är helt ovetande om något spottande”

Av: Patrik Brenning

Publicerad:
Uppdaterad:

Evans: Chockad över uppgifterna

Foto: GETTY, REUTERS

Bilderna visar hur Jonny Evans ser ut att spotta i Papiss Cissés riktning – och hur Newcastle-anfallaren tydligt svarar med samma aktion.

Med hot om en längre avstängning hängande över sig förnekar nu Evans allt.

”Jag blev chockad över uppgifterna i media”, skriver Evans i ett uttalande.

Jonny Evans och Papiss Cissé riskerar båda längre avstängningar efter onsdagens Premier League-match mellan Newcastle och Manchester United. Duon blev oense i en situation på planen och Evans såg ut att spotta i Cissés riktning.

Stillbilder visar sedan hur Newcastles 29-åringen tar tag om Evans kropp och spottar på United-spelaren. I ett uttalande förnekar Jonny Evans nu allt:

”Har aldrig spottat mot någon”

”Jag blev chockad när jag vaknade i morse över uppgifterna i media från gårdagskvällens match. Jag vill göra det helt klart att jag inte spottade mot Papiss Cissé.

Jag var helt ovetande om något spottande och utgick från att allt handlade om närkampen och hans försök till vedergällning för glidtacklingen. Under matchen talade jag och Papiss Cissé om situationen och det är uppenbart av min reaktion på tv-bilderna att jag var väldigt förvånad över alla påståenden om spottande”, skriver United-försvararen.

Cissés version helt annorlunda

Från Papiss Cissé låter det samtidigt helt annorlunda:

”Jag måste be många om ursäkt i dag. Först och främst mina lagkamrater och våra supportrar och sedan även Jonny Evans och till sist även alla fotbollsfans som såg händelsen mellan mig och Jonny.

Jag reagerade på något jag verkligen inte gillade. Ibland är det svårt att inte reagera, speciellt i stridens hetta. Jag har alltid försökt vara en bra förebild, speciellt för våra unga fans, och i går svek jag dem.”

Återstår att se hur Premier Leagues disciplinära panel ser på saken.

Publicerad:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.