BoIS tog sista chansen

Skrällde mot Öis

Landskrona BoIS tog sista chansen.

Borta mot Örgryte blev det seger med 2–0.

Säsongen började riktigt bra för Landskrona. De svartvita såg länge ut att vara på väg tillbaka till allsvenskan med stormsteg, men återmarschen stannade upp och ett tag såg det riktigt illa ut. Mot slutet har det vänt något, men ändå var det få som trodde på laget borta mot Örgryte. Öis hade inför mötet med BoIS nio raka matcher utan förlust och i sju av dessa blev det seger.

Karlsson räddade segern

Men BoIS skrällde. Fredrik Olsson hittade rätt efter en dryg timme och tack vare det målet kunde gästerna ligga rätt i positionerna och kontra när tillfälle gavs. Öis kom nära en kvittering när en frispark av Pavel Zavadil gick förbi alla utom Sebastian Karlsson i BoIS-målet som stod för en suverän räddning.

Många lag upp

På övertid kunde sedan Mirza Jelecak kontra in 2–0 mitt i Öis-pressen och därmed var segern säkrad. En seger som innebär att BoIS hopp om allsvenskan fortfarande lever. Det är nu bara sex poäng upp till Åtvidaberg på kvalplats. Det är dock många lag som ska passeras innan Landskrona når tredjeplatsen.

I toppen behåller Örgryte sin serieledning två poäng före Assyriska med sju omgångar kvar att spela.

Publisert:

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.