Succédebut för Andersson

...men Köln föll efter kalldusch

Av: Gustaf Ränkeskog

Publicerad:
Uppdaterad:

I tisdags blev han klar för Köln.

Och i debutmatchen gjorde Sebastian Andersson både mål och assist.

Men det var Hoffenheim som fick sista ordet efter 3–2 i slutminuterna.

Landslagsmannen gick raka vägen in i Kölns startelva, och det dröjde bara 22 minuter innan Sebastian Andersson gjorde sitt första mål för Bundesligaklubben i mötet med Hoffeinheim.

Lagkamraten Jan Thielmann skickade in en boll i straffområdet och svensken mötte med pannan och nickskarvade in kvitteringen för Köln.

Strax före halvtid återtog Hoffenheim ledningen på nytt då Andrej Kramaric gjorde sitt andra mål i matchen. Den här gången från straffpunkten.

Andersson var ytterst nära att bli tvåmålsskytt när Köln jagade kvittering. Men i stället fick svensken nöja sig med en assist då nicken gick i stolpe och Dominick Drexler höll sig framme på returen.

”Ny motivation”

Men det här var inte Kölns dag. I stället för delad pott fullbordade gästernas Andrej Kramaric sitt hattrick när han gjorde 3–2 på tilläggstid.

Förra säsongen gjorde Sebastian Andersson 12 mål på 33 matcher för Union Berlin i ligaspelet. Då slutade Köln på fjortonde plats, fem poäng efter Union Berlin.

29-åringens kontrakt med Köln sträcker sig till och med säsongen 2023.

– Jag behövde ett nytt äventyr och ny motivation. Jag ser Köln som ett bra steg för mig, sade landslagsmannen Sebastian Andersson i en intervju med klubben.

Laddar Matchöversikt
Laddar Tabell

Se fler höjdpunkter på viafree.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.