”Liverpool och Man United utpressar oss”

London Calling: Med dagens rubriker från Premier League och England

Publicerad:

FOTBOLL

Anklagelser, svar på tal från Frank Lampard samt utspel från José Mourinho.

Här är dagens engelska fotbollsrubriker.

DAGENS SNACKIS

Den före detta Bayern München-ordföranden Uli Hoeness anklagar både Manchester United och Liverpool för ”utpressning” av den tyska klubben efter den utdragna värvningen av Thiago Alcantara.

Bayern vill ha omkring 300 miljoner kronor för mittfältaren, men ingendera av Premier League-klubbarna har än så länge slagit till. Hoeness tror att de har planer på att vänta ända in i det sista, närmare bestämt till den 5 oktober då fönstret stänger, innan någon övergång går igenom.

”Han har säkert redan en överenskommelse med Liverpool eller Manchester United, kanske med båda”, säger Hoeness till Sport1 och berättar att Alcantara erbjöds ett fyraårigt kontrakt men tackade nej i sista sekund. ”Ingen av klubbarna har kommit till oss med ett anbud. De bluffar, de vill utpressa oss genom att vänta till sista veckan och då komma med ett snålt motbud. Bayern måste bestämma sig för om de vill spela deras spel eller sätta ner foten och behålla Thiago”.

Foto: Kerstin Joensson / TT

DAGENS COMEBACK

Nej, inte på planen, men väl i presskonferensrummet. Frank Lampard var ”road” efter Jürgen Klopps uttalande kring hur mycket Chelsea har spenderat under transferfönstret. En tydlig pik från tysken som även tillade att alla klubbar inte kan styras av rika oligarker.

”Jag blev inte särskilt irriterad, jag ansåg snarare att det var underhållande”, svarar Lampard inför premiären mot Brighton. ”Liverpools story är en fantastisk sådan om en klubb som under de senaste fem åren, sedan Jürgen Klopp anlände, har rekryterat rätt och nått en väldigt hög nivå”.

Chelsea-tränaren menar vidare att alla klubbar som vill nå titeln måste spendera pengar: ”Verkligheten är sådan att, med möjligt undantag för Leicester, majoriteten av klubbarna som vinner Premier League i dag har lagt mycket pengar på spelare. Man kan gå igenom Liverpools, Van Dijk, Alisson, Fabinho, Keita, Mané, Salah, ofattbara spelare som anlände för ett väldigt högt pris”.

Lampard tillägger att ”vi alla känner till att Liverpool har spenderat enorma summor”. Det kan bli en intressant tränarkamp även i år...

Foto: Phil Noble / TT

DAGENS CITAT

”Jag gillade inte mina spelare i dag” – José Mourinho efter 0–1-förlusten mot Everton. Spurs-tränaren påtalade att både inställning och fysik var uselt i laget. Portugisen kan i alla fall glädja sig åt att klubben sägs vilja ge sig in i kampen om vänsterbacken Serge Reguilon från Real Madrid.

DAGENS SVENSK-SILLY

Crystal Palace är på jakt efter Brentfords Said Benrahma, som är värderad till runt 20 miljoner pund. Enligt Daily Mail hänger en eventuell övergång på en svensk, nämligen Saman Ghoddos. Anfallaren, som har fått stora delar av vistelsen i Amiens förstörd på grund av en avstängning efter kontraktsbrott, tros nu vara nära en flytt till skandinavklubben Brentford.

DAGENS STATS

Marcelo Bielsa, 65, blev under lördagen den näst äldsta managern någonsin (eller ja, efter krigstiden) att leda en klubb i den engelska högstaligan som debutant. Allra äldst är fortfarande Dick Advocaat som ledde Sunderland 2015 (67 år och 175 dagar).

Foto: Paul Ellis / TT
Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.