Uppdaterad 2021-06-24 | Publicerad 2021-06-23

Tyskland var på väg mot ytterligare ett mästerskapsfiasko.

Men i slutminuterna lyckades de rädda poängen som krävdes för avancemang.

För ett hårt kämpade Ungern innebar krysset att EM är över.

Tyskland hade övertag på bollinnehav och i intensitet. De bjöd dessutom på många målchanser, och tålamod. För det dröjde länge innan avancemanget var säkert. Till slut lyckades Tyskland kvittera och med 2–2 är de vidare till åttondel.

Men det var ett hårt kämpande Ungern som hade resultatet med sig den största delen av matchen. Redan efter elva minuter satte de 1–0. På en kontring visade Ungern upp ett fint samarbete, med ett välavvägt inlägg från Roland Sallai till lagkapten Adam Szalai. Långt nedanför huvudhöjd var den sistnämnde framme med pannan och stötte bollen förbi Manuel Neuer.

Med mycket tid kvar spelade Tyskland sitt skickliga offensiva spel, men innan halvstidspipan ljöd hade det inte gett något resultat.

Firade med ett hjärta

Andra halvlek fortsatte i samma anda, där Tyskland styrde, men Ungern bjöd på fina kontringar. Till slut gav det tyska nötandet utdelning. Kai Havertz var framme i rätt stund, även han med pannan och matchen var kvitterad. När Tyskland andades ut tog ungrarna dock chansen och sekunder senare hade Andras Schafer tagit tillbaka ledningen med ännu ett nickmål.

Först i den 84:e minuten kvitterade Tyskland en andra gång. Inbytte Leon Goretzka satte 2–2 och firade med att forma händerna som ett hjärta mot den ungerska publiken.

Krysset gör Tyskland till tvåa i ”dödens grupp”, vilket innebär England i åttondel medan Ungern slutar sist och har spelat färdigt i detta mästerskap. Frankrike segrar i grupp F och Portugal slutar således på tredje plats, även de vidare i slutspelet.