BK Häcken

Kristianstad DFF ställs mot Bröndby IF i CL-debuten

Av: 

Hilda Djupenström

FOTBOLL

Nu är det klart – Kristianstad möter Bröndby IF i Champions Leauge-debuten den 18 augusti.

– Nu känns det påtagligt, att vi verkligen är i Champions League, säger tränaren Björn Sigurbjörnsson till Sportbladet.

Vilka FC Rosengård och BK Häcken möter avgörs i augusti.

Den första svenska lottningen hittas i ”League path”, där 16 lag möts i den första kvalomgången – nationstvåorna med ranking mellan sju och 16 – och de sex högst rankade treorna. Lagen delades under fredagen in i fyra grupper.

I grupp 2 hamnade Kristianstad – som efter dagens lottning ska möta Bröndby den 18 augusti. Segraren ur detta möte möter sedan antingen FC Girondins de Bordeaux eller FC Slovácko för att slåss om möjligheten att vidarekvalificera sig till gruppspelet i den andra omgången.

”Inspirerande besked”

Bröndby IF gör sin 19:e start i turneringen – men är bekant för Kristianstad, som mött det danska laget i träningsmatcher. Det kan bli en fördel jämfört med att tvingas scouta ett lag digitalt, säger den assisterande tränaren Björn Sigurbjörnsson.

– Det blir spännande. Vi vet att det kommer att bli en tuff match, vi har spelat mot dem. Men vi känner ändå att vi har en bra möjlighet att ta oss vidare, säger han till Sportbladet och fortsätter:

– Det var ett inspirerande besked att få. Nu känns det påtagligt, att vi verkligen är i Champions League.

Den första omgången spelas som en miniturnering i fyra grupper, där de fyra ”gruppsegrarna” går vidare till omgång två, där även de sju högst rankade nationstvåorna (däribland FC Rosengård) kommer in.

Björn Sigurbjörnsson

Häcken in i omgång 2

Parallellt inleds även den första omgången av det andra spåret, ”Champions path”, där 43 av mästarlagen (bortsett från de sju bäst rankade) från varje land möts i 11 miniturneringar. BK Häcken, danska Køge och tjeckiska Sparta Praha kommer in först i omgång två, direktkvalificerade.

Omgång två, i båda spåren, avgörs som vanligt med hemma- och bortamöten och lottas i augusti. I september ska sedan gruppspelet i damernas Champions League lottas, utifrån resultatet i den andra omgången.

Direktkvalificerade till gruppspelet är Barcelona, PSG, Bayern München och Chelsea.

Alla Champions League-matcher på damsidan kommer att sändas fritt på Youtube via DAZN – och här hittar du hela lottningen.

ANNONS EXTERN LÄNK

Missa inte Champions League i höst – skaffa ditt CMore-konto här

C More

Publisert:

LÄS VIDARE

Sofia Jakobssons ord om flytten till Bayern München

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

BK Häcken

FC Rosengård

Kristianstads DFF

Fotboll

OBOS Damallsvenskan i fotboll

Champions League fotboll (damer)