Bahoui och Lustig utgick skadade för AIK

”Kanske inte världens bästa kommentar”

Publicerad:
Uppdaterad:
Nabil Bahoui gick ut skadad.
Foto: Per Danielsson/TT / TT NYHETSBYRÅN
Nabil Bahoui gick ut skadad.

FOTBOLL

ÖSTERSUND/STOCKHOLM. AIK åkte på två tunga smällar i 2–1-segern borta mot Östersund.

I första halvlek utgick Nabil Bahoui utgick skadad – och hamnade i en ordväxling med ÖFK:s tränare Amir Azrafshan.

Senare tvingades även Mikael Lustig byta.

Det var i en duell med Isak Ssewankambo som Bahouis skada inträffade. AIK-spelaren såg ut att ta sig mot ena ljumsken och fick vård på planen. 29-åringen lindades hårt, haltade av och byttes ut mot 18-årige Erik Ring i 31:a minuten.

– Kom igen nu, han har legat ner en halvtimme, hördes ÖFK:s tränare Amir Azrafshan säga i riktning mot Bahoui när AIK-spelaren linkade av planen.

”Behöver inte vara forskare”

Bahoui svarade några väl valda ord och en mindre dispyt uppstod mellan ÖFK-tränaren och AIK-stjärnan innan Bahoui försvann in i omklädningsrummet.

– Ibland vill man att tiden ska gå fort. Jag visste inte att han var så skadad, jag trodde bara att han fick en smäll. Men tydligen hade han problem. Tråkigt för Nabil och AIK men det är heta känslor och man vill att det ska gå fort, säger Azrafshan på presskonferensen.

Nabil Bahoui:

– Jag förstår om man ska psyka men man märker ju att jag ska byta, det kanske var allvarligt. Kanske inte världens bästa kommentar. Självklart så reagerar man i stunden.

Vad sa du till honom?

– Jag sa att: ”du ser väl att jag inte skojar, jag ska ju byta!” Man behöver inte vara någon forskare för att se att det var allvarligt. Men det är bortglömt, säger Bahoui.

Utbytt inför landslagssamlingen

Tidigt i andra halvlek kom nästa skadesmäll. Mikael Lustig fick även han ont efter en duell med Isak Ssewankambo. Högerbacken spelade vidare några minuter, men haltade runt och byttes ut mot Robert Lundström.

Mikael Lustig är uttagen i den svenska landslagstruppen som möter Ryssland redan på torsdag.

”Två tunga avbräck”

AIK-tränaren Bartosz Grzelak kunde på presskonferensen inte komma med någon uppdatering kring hur allvarligt det ligger till med Bahoui och Lustig.

– I matchen som sådan är det två tunga avbräck. Nabil har en uppåtgående form och Lustig har varit väldigt bra för oss, säger han.

Men Bahoui gav efteråt något lugnande besked.

– Det kändes lite i ljumsken. Du vet, det kändes inte bra för stunden men nu i efterhand kanske det inte är så farligt som man tror. Vi ska kolla upp det i morgon och nästa match är om två veckor så hoppet finns, säger han.

AIK vann matchen med 2–1.

Foto: Per Danielsson/TT / TT NYHETSBYRÅN
Bahoui.
Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.