Holmgren ville lämna efter petningen: ”Vill ha bättre matchmiljö”

Efter en oväntad petning i våras funderade Emma Holmgren, 25, på sin framtid i den franska mästarklubben Lyon.

– Men de håller hårt i mig och tror på mig och vill ha kvar mig där så då får jag köra på det, säger landslagsmålvakten.

Första året i franska storklubben Lyon blev inte riktigt som Emma Holmgren hade tänkt sig. När första målvakten Christiane Endler, som av många anses vara en av världens bästa målvakter, skadade sig såg svenskan sin chans till speltid. Men då valde Lyon istället att plocka hem Sarah Bouhaddi.

Petningen handlade dock inte om att Holmgren skulle vara en sämre målvakt. Klubben hade en annan förklaring.

– Det är klart att jag blev besviken och fick förklaringen att de ville ha en målvakt som pratar franska, säger hon och fortsätter:

– Det är klart man blir lite så att jaha ni visste liksom om det innan jag kom hit, men då är det bara att bita ihop och verkligen bara då har jag det som mål nu att få in franskan.

Köp allt för att heja på Sverige i Sportbladet Shop här!

Fanns intresse

På frågan om hon har bytt en timmes fys mot en timmes franska skrattar Holmgren och påpekar att hon har jobbat med språket ända sen hon flyttade till Frankrike.

– Det är någonting jag har övat ännu mer på när man fick ett sånt besked att de tycker att man är bra som målvakt men att de vill ha en målvakt som pratar franska.

Enligt uppgifter till Sportbladet så visade flera klubbar intresse för den svenska målvakten under sommaren, men Holmgren blir kvar i Lyon.

– Ja, men precis. Det stämmer men Lyon håller hårt i mig och tror på mig och vill ha kvar mig där så då får jag köra på det. Jag känner att jag utvecklas och det är enormt bra träningsmiljö att spela med världens bästa spelare varje träning.

Hur nära var det att du lämnade?

– Det är klart att jag har velat ha bättre matchmiljö och den biten och framförallt spela fler matcher men jag har ett kontrakt i Lyon och de tror på mig stenhårt.

Nu har klubben varit tydliga med att Holmgren är andra målvakt bakom Endler och Holmgren hoppas få mer speltid i den franska storklubben som har såväl en ligatitel som en Champions League-titel att försvara.

– Det är absolut världens bästa träningsmiljö så. Det är klart att jag saknar att spela matcher och hoppas att jag kan få ännu fler matcher under hösten.

PLUS: Spelarbetyg – så bra var Sverige mot Finland


Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.