Jätteblunder av svenska landslagsmålvakten

Publicerad 2017-03-24

Tim Erlandsson hade ingen rolig första halvlek mot Serbien.

Målvakten stod för en blunder i U21-landslagets träningslandskamp som slutade med en 0–2-förlust.

Det svenska U21-landslaget är klart för EM i Polen till sommaren. Håkan Ericsons lag gjorde ett imponerande kval och vann gruppen före Spanien och Kroatien.

Tim Erlandsson, som nyligen gick på lån till nykomlingen AFC Eskilstuna, vaktade målburen i de sista kvalmatcherna. 20-åringen, som tillhör Nottingham Forest, imponerade i kvalspelet.

I genrepet mot Serbien har dock Erlandsson bjudit på en rejäl målvaktstavla.

Släppte in två mål på tio minuter

I den 27:e minuten gick Erlandsson en hemåtpassning från Muamer Tankovic. När målvakten skulle ta emot passningen kom han helt fel och halkade. I det momentet stötte burväktaren till bollen och gav öppet mål till Andrija Zivkovic i Serbien. Han sköt in 1–0.

Några minuter senare utökade Ognjen Ozegovic till 2–0. Det resultatet stod sig matchen ut.

Serbien hade ytterligare möjligheter att göra fler mål, men Erlandsson stod för några bra räddningar i andra halvlek.

Första förlusten någonsin

Gustav Engvall hade Sveriges bästa möjlighet efter att ha blivit frispelad av Muamer Tankovic. Men Engvall lyckades inte överlista Serbiens målvakt.

Det här var en historisk förlust för U21-landslaget. Det är första gången det här landslaget förlorar en match.