Karl-Johan Johnsson

Svensken om raset: ”Livet går vidare”

Av: 

Johanna Frändén

Karl-Johan Johnsson.
Karl-Johan Johnsson.

FOTBOLL

PARIS. Lill-laget från Bretagne stod emot i över en halvtid, men sedan fick PSG islossning – fyra gånger om.
– Livet går vidare, säger Guingamps målvakt Karl-Johan Johnsson till Sportbladet efter 0–4-förlusten i Paris.

Det var ett Paris Saint-Germain med pressen på sig som tog emot Guingamp på söndagen. Parisarna hade sex poäng upp till ligaledaren Monaco och var tvungna att täppa till avståndet för att hålla slutspurten i Ligue 1 vid liv. Senast man mötte Guingamp blev det dessutom förlust med 1–2.

– Det var vi som slog dem senast, de har inte förlorat sedan dess (den 17 december förra året). Synd att vi inte kunde hålla det i dag, säger Karl-Johan Johnsson efter matchen.

Guingamps målvakt hade, liksom lagkamraterna, en klart godkänd första halvlek med bland annat en vacker parad på ett Blaise Matuidi-friläge och med flera chanser att själva ta ledningen.

Rasade ihop

Men när målen kom i andra halvlek var de PSG:s, och de var många.
1–0 av Angel Di María efter en tabbe i Guingamps försvar, 2–0 av Edinson Cavani som också gjorde 3–0 och därmed har gjort 29 ligamål i år, fler än någon annan i de stora ligorna i Europa.

4–0 från Blaise Matuidi innebar tre klara poäng och fortsatt häng på Monaco i tabelltoppen för PSG.

Karl-Johan Johnssons Guingamp ligger kvar på tionde plats i tabellen, en fin placering för en klubb vars uttalade målsättning är att hänga kvar i högstaligan. Johnsson är nöjd med sin första säsong hos klubben från samhället Guingamp i Bretagne med bara 7 000 invånare.

– I början gick det väldigt bra, det var klubbens bästa höstsäsong i historien. Sen kom det en svacka efter vinteruppehållet, därefter har vi rest oss. För egen del tycker jag att det har rullat bra under hela säsongen, säger Johnsson.

Siktar på Europa

Guingamp, som slagit PSG, Marseille och Lyon tre gånger i år, samt spelat oavgjort mot Monaco, kvalificerade sig förra veckan för semifinal i den franska cupen och möter Anger i en kamp om en finalplats den 25 april.

– Det är en möjlighet för oss att vara med i Europaspelet, vi ska göra allt för att komma till final där, säger Karl-Johan Johnsson, som stod i mål när Sverige slog Portugal senast, men accepterar sin plats bakom Robin Olsen i hierarkin – än så länge.

– Robin har gjort det bra i landslaget och FCK. Vi är ändå jämna, jag tränar på och försöker visa framfötterna och när möjligheten kommer ska jag försöka ta den. Vi får se om jag får ta ett snack med Janne (Andersson) sen och se hur han ser på det, säger Johnsson.

ANNONS EXTERN LÄNK

Den som vet mest vinner mest! Kvällens hetaste spelobjekt hittar du på Oddset. Nu med betbuilder och cash-outfunktion. Till Oddset. Spel från AB Svenska Spel. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Svenska Spel

Publisert:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Karl-Johan Johnsson

Blaise Matuidi

Guingamp

Edinson Cavani

Janne Andersson

Ligue 1