Klubbikonen rasar mot det bortdömda målet

Matthew Le Tissier: "Äckligt"

Publicerad 2017-02-26

Southampton berövades på ett regelrätt ledningsmål i ligacupfinalens första halvlek.

Något som fick klubblegendaren Matt Le Tissier att surna till rejält.

– Det där var äckligt, säger han i Sky Sports sändning.

Trots en stark insats fick Southampton till slut ge sig i ligacupfinalen som avgjordes av en viss Zlatan Ibrahimovic i matchens slutskede.

”The Saints” kom tillbaka från ett 0–2-underläge till 2–2 i början av den andra halvleken – men skulle haft en ledning redan efter tio minuter.

Detta när Cedric Soares spelade fram nyförvärvet Manolo Gabbiadini som stötte in bollen från nära håll.

Domaren höjde dock flaggan för offside, men reprisen visade att italienaren var i linje med Manchester Uniteds försvarare Chris Smalling medan Ryan Bertrand, som inte var delaktig i spelet, var på fel sida av försvarslinjen.

”Hur tänker han?”

En oförklarlig domarmiss, om man frågar Southampton-ikonen Matt Le Tissier.

– Han kan inte ens se Gabbiadini, hur kan han vinka av honom? Han kan inte se honom när passen slås. Hur tänker han? Hur kan han tro att Bertrand slog in den? frågar sig 48-åringen i Sky Sports studio, enligt Daily Mail.

– Om Southampton gör det första målet så är det en helt annan fotbollsmatch. På den här nivån måste den assisterande domaren fatta rätt beslut.

Le Tissier, som var Southampton trogen under hela sin professionella karriär och öste in mål för klubben mellan 1986 och 2002, ställer sig frågande till varför domarteamet inte tog en diskussion på en gång.

– Det behövs någon form av kommunikation mellan domarna. Det här är en cupfinal, du måste få de stora besluten rätt och det där var äckligt.

Se alla höjdpunkter på aftonbladet.se/sportbladet på slutsignal och fler höjdpunkter på viasatsport.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se