Romelu Lukakus två mål fick Interfansen att jubla.

Men det som värmde mest var nog belgarens julklapp till Inters 17-årige startdebutant Sebastiano Esposito.

– Jag kunde inte ha drömt om en mer underbar kväll, säger Esposito enligt Football Italia.

Inter leder Serie A inför julvilan.

Trettonde segern för hösten kom hemma mot Genoa, 4–0. Och precis som många gånger tidigare under hösten handlade det mycket om Romelu Lukaku.

Han nickade in 1–0 efter 31 minuter och bara två minuter senare spelade han fram till till Roberto Gagliardinis 2–0.

Drömmål avslutade

När sedan Inter fick straff trodde nog de flesta på Guiseppe Meazza att Lukaku skulle stega upp och sätta sitt andra mål. I stället gav han bollen till anfallskollegan Sebastiano Esposito. 17-åringen är en egen produkt och efter ett par inhopp gjorde han debut från start mot Genoa och kunde efter gåvan från Lukaku fira det med ett straffmål.

– Romelu är en fantastisk person och en otrolig spelare. Han sa bara till mig att gå fram, välj en plats och skjut, säger Esposito som var tagen efteråt:

– Jag såg min mamma på läktaren och målet är för henne, säger han med tårar i ögonen.

Kanske var det som hände sju minuter senare karma eller möjligen bara ett tecken på Lukakus form just nu. Belgaren överstegade lite utanför straffområdet innan han dundrade in en vrist i krysset till slutresultatet 4–0.

Enligt uppgifter i Italien ska 0–4-förlusten vara det sista Thiago Motta fick uppleva som tränare. Diego Lopez ska stå redo att bli Genoas tredje tränare för säsongen.