Zlatan om den svåra tiden efter skadan

”Ville inte att de skulle se mig paralyserad”

Av: Anna Andersson

Publicerad:
Uppdaterad:

Skadan var så tung att Zlatan Ibrahimovic reste hemifrån.

Han ville inte att familjen skulle se honom svag.

– Jag ville inte att de skulle se mig paralyserad.

Det var under våren 2017 som Zlatan Ibrahimovic, då i Manchester United, skadade sitt knä väldigt illa. Han föll ihop efter en luftduell med en försvarsspelare från Anderlecht och skadade sig svårare än vad han någonsin gjort tidigare.

Då var han 35 år.

Zlatan när han ådrog sig knäskadan.
Foto: AP
Zlatan när han ådrog sig knäskadan.

”Den svenska vägen”

Men redan efter sju månader var han tillbaka. Han ville kompensera Manchester United för den tid han varit borta och samma motivation driver honom än i dag.

Han han vill leverera på varje träning, varje match.

Han vill vara bäst. Bättre än alla andra.

– Den svenska vägen är att jobba hårt för varandra. Där jag kommer ifrån utmanar vi varandra, vi försöker vara bäst individuellt. Vem dribblar bäst? Vem skjuter bäst?, säger Zlatan Ibrahimovic i en intervju med ESPN.

– Det var inte så att jag springer här för dig och du passar mig utan jag sprang där bollen var för jag ville ha bollen.

Foto: TT
Zlatan gjorde comeback i United under hösten 2017.

Reste bort för att rehabilitera sig

Den kärleken till bollen och den längtan efter att alltid vara bäst har drivit honom genom karriären. Den driver honom förmodligen fortfarande. Zlatan har hunnit fylla 37 år, men vill inte avsluta karriären.

– Jag tror att det kommer vara väldigt svårt för mig att sluta, när jag var skadad åkte jag iväg från min familj för att kunna sköta min rehabilitering. Jag ville inte att de skulle se mig paralyserad i sängen, inte kunna röra mig, säger Zlatan till ESPN.

– Jag är väldigt känslosam när jag spelar, men jag håller känslorna under kontroll. Du kommer aldrig att se mig hoppa framför en bil för att jag inte kan spela fotboll mer, okej?

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.