Officiellt: Svenskduon klar för kinesiska klubben

Publicerad:
Uppdaterad:

FOTBOLL

Sam Larsson och Marcus Danielson är klara för Dalian Yifang FC.

Dalian betalar, enligt Sportbladets uppgifter, 50 miljoner kronor styck för spelarna.

– Det här är med marginal vår största spelartransfer, säger Djurgårdens sportchef Bosse Andersson till klubbens hemsida.

Sam Larsson och Marcus Danielson blir lagkamrater.
Foto: Bildbyrån
Sam Larsson och Marcus Danielson blir lagkamrater.

Som Sportbladet avslöjade på torsdagen lämnar Sam Larsson nederländska Feyenoord för kinesiska Dalian Yifang FC. Affären bekräftas på fredagen av den kinesiska klubben.

Anslöt som Bosman

Samtidigt offentliggörs även värvningen av Marcus Danielson från Djurgården. Enligt Sportbladets uppgifter betalar den kinesiska klubben motsvarande omkring 50 miljoner kronor styck för spelarna.

Det gör försäljningen av Danielson till Djurgårdens dyraste någonsin. Detta för en 30-årig försvarare som anslöt från Gif Sundsvall som Bosman-spelare så sent som 2018.

– Vi fick väldigt bra betalt och Marcus är väldigt nöjd med sin del där det handlar om ekonomi och vår roll i näringskedjan. Så det är fantastiskt för både Marcus och Djurgårdens skull att vi får de här pengarna i ett läge där marknaden är ganska svår, säger sportchefen Bosse Andersson till Djurgårdens hemsida.

Tränas av Rafa Benitez

Dalian FC ligger i den kinesiska högstaligan och tränas av mycket meriterade Rafa Benítez.

– Jag träffade honom nu på morgonen. Han verkar vara en bra person som är väldigt tydlig och rak med vad han vill se hos mig. Så det blir kul att få ha honom som coach, säger Danielson om Benitez och fortsätter om övergången:

– Det känns bra och det har gått väldigt snabbt, det är lite svårt att landa i det. Jag var tvungen att fatta ett snabbt beslut och blev lite överraskad. Just nu känns det lite svårt att sätta ord på det faktiskt.

Truppens stora stjärnor är centertanken Samuel Rondón, från Venezuela och tidigare Serie A-stjärnan Marek Hamsik.

Den kinesiska ligan skulle ha dragit i gång den 22 februari, men just nu är all fotboll stoppad på obestämd tid på grund av coronaviruset.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.