Efter förlusten – tränaren drabbade samman med fans

Av: Erik Karlsson, Michael Wagner

Publicerad:
Uppdaterad:

En galen avslutning betydde förlust och risk för negativt kval för Kalmar FF.

Då drabbade fans och tränaren Magnus Pehrsson samman i ett våldsamt verbalt bråk.

– Det är omöjligt att ha en dialog med människor som bara står och vrålar, säger KFF:s tillförordnade sportchef Jesper Norberg till Sportbladet.

När Marcus Mathisen sköt in 3–2 för Falkenberg borta mot Kalmar var det kulmen på en galen avslutningskvart där Falkenberg gick från 0–1-underläge till 3–2-seger.

En seger som inte bara ser ut att kunna rädda FFF från nedflyttning utan också drar in Kalmar i bottenstriden. Inför sista omgången riskerar de att hamna på negativt kval.

Kalmarfansen var så klart besvikna på resultatet och när Magnus Pehrsson gick ut för att prata med dem vid kortsidesläktaren på Guldfågeln Arena urartade det i ett verbalt uppeldat bråk där både fans och Magnus Pehrsson gestikulerade och skrek vilt till varandra innan Pehrsson föstes undan av Kalmarledare.

Den mycket upprörde Kalmar FF-tränaren fick stoppas från att vända tillbaka efter ett par steg och på nytt hamna i högljutt ordbråk med supportrarna.

– Eftersom det var sista hemmamatchen ville vi visa fansen respekt och försöka ha en dialog med några av dem. Men det var helt omöjligt. Hur ska man kunna prata med människor som bara står och vrålar till oss?

”Bad dem att vara tysta”

Han menar att det inte vara några hårda ord från tränare Pehrssons sida.

– Varken Magnus (Pehrsson) eller någon av oss fick en chans att svara. Magnus bad dem att vara tysta för att han skulle kunna svara.

– Efter att de här supportrarna stått och skrikit till oss om att spelarna inte kämpar eller visar hjärta så höjde Magnus till slut rösten och skrek tillbaka: ”Tror ni inte spelarna visar hjärta!?” säger Norberg till Sportbladet.

Joakim Persson som är ordförande i Kalmar FF Supporterunionen menar att Pehrsson och övriga aldrig borde mött fansen.

– Att folk står och skriker och i de sinnestillståndet vill ha svar på frågor förstår man, men det är omöjligt att få en vettig dialog i det läget. Att de överhuvudtaget kom ut är ett felaktigt beslut. Men så som de agerar, både Jesper och Magnus, oavsett vilket sinnestillstånd de befinner sig i – de är precis likna besvikna som vi – men de får inte reagera så som det gör. Det är totalt uppåt väggarna. Bedrövligt beteende oavsett hur besvikna det är.

”Påverkar inte alls”

Jesper Norberg säger:

– Det får stå för honom. Jag tycker inte vi var aggressiva. Vi bad flera gånger att de skulle tystna så att vi skulle kunna svara, men det bara fortsatte.

Hur påverkar det här er i fortsättningen?

– Mig påverkar det inte alls. Det här är mitt jobb och vi ska fokusera på sista matchen för att få ihop det här och säkra allsvenska platsen.

– Det här är vår vardag som klubbledare och tyvärr även den dåliga sidan av föreningsdemokratin, säger Jesper Norberg.

Magnus Pehrsson meddelar att han tills vidare inte vill ställa upp i en intervju.

Foto: BILDBYRÅN
Foto: BILDBYRÅN
Laddar Matchlista
Laddar Tabell
Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.