Kalmar FF

Elm om framtiden: ”Kan ha varit sista matchen”

Av: 

Makoto Asahara

Matilda Johansson

FOTBOLL

KALMAR/STOCKHOLM. Kalmar FF är allsvenskt även nästa år.

Frågan är dock om även Rasmus Elm är det?

– Vi får se, jag är inte säker, säger mittfältsstjärnan till C More om fortsättningen i KFF.

Kalmar FF-stjärnan Rasmus Elm var naturligtvis lättad efter att hans lag säkrat det allsvenska kontraktet via kvalseger (0–2 borta och 2–2 hemma) mot Brage.

Detta efter en minst sagt turbulent säsong.

– Det känns mer som lättnad än glädje. För hela föreningen och för hela staden är det oerhört viktigt. Vi behövde det här och få lite framgång och lite flyt också. Vi får ju passa på att njuta, säger Rasmus Elm efter att allsvenskan 2020 blivit ett faktum för hans Kalmar FF.

”Tär mentalt”

Frågan är dock om det blir det för Rasmus Elm.

Efter matchen så medgav han i C More att han inte vet huruvida det blir en förlängning på hans utgående kontrakt.

– Det är femte året jag spelar i Sverige och att inte haft en enda hel säsong är sådär. Det tär mentalt och för kroppen med. Man hade velat att det rullade på allting, spela varje match och kunnat prestera på nivån man vill och vet att man kan göra. Man vill inte ner på för låga procent, då har jag inte här att göra, säger Elm till C More.

”Måste göra ett omtag”

Efter matchen utvecklar han vad han menar att klubben måste göra för att studsa tillbaka från den, sammantaget, bedrövliga säsong de nu lagt bakom sig. En säsong med svaga resultat, med blott en ynka hemmaseger och med sent tränarbyte inför slutomgången i och med Magnus Pehrssons avhopp.

– Vi måste göra ett omtag i hela föreningen med ekonomi och allt och komma på rätt spår. Inse att vi är stadens lag, vi är Kalmar FF och stå för det vi står för. Tro på unga spelare, tro på det vi gör och ha en tydlig strategi för hur vi går framåt. Det måste göras, säger Elm.

”Stöttar varandra”

Huruvida han blir en del av det omtaget är alltså oklart.

Brorsan Viktor Elm, som själv har ytterligare ett kontraktsår kvar, hoppas i alla fall att lillebror hänger med på resan även 2020.

– Vi stöttar varandra väldigt mycket i det här och försöker hjälpa varandra att dra framåt. Men det beslutet behöver han inte ta just nu. Han får lite tid på sig att bestämma, säger lagkaptenen.

ANNONS EXTERN LÄNK

Munskydd, solskydd och antikroppstest - klicka hem allt inför sommaren här.

MEDS

Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet

/

Fotboll

/

Kalmar FF

LÄS VIDARE

Kalmar räddade allsvenska kontraktet

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Kalmar FF

Rasmus Elm

Allsvenskan i fotboll