Succécomeback för Berg efter skadan

Publicerad 2020-06-14

UPPSALA/STOCKHOLM. Efter ett års skadefrånvaro slog Erik Berg till med allsvenskans första mål i premiären.

Trots den fina comebacken har mittbacken full förståelse för de som inte tror att han håller hela säsongen.

– Jag är också orolig, säger 31-åringen.

Landslagsmeriterade Erik Berg fick följa stora delar av Djurgårdens guldsäsong ifrån sidan efter att han tvingats operera knäet.

Det blev bara elva framträdanden i laget under våren innan skadan satte stopp efter just ett bortamöte med Sirius i början av juni.

Fick en smakstart

Men till årets försenade premiär var profilen tillbaka i startelvan och fick en smakstart.

Redan efter 23 minuter nådde han högst på ett inlägg och nickade in ledningsmålet i bortamatchen mot Sirius.

– Jag nickade den från ganska långt avstånd men det var så pass hög fart på den att jag kan få bra träff på den, säger Berg.

Det var därmed allsvenskans första mål i år.

– Det var väldigt roligt att spela fotboll. Det känns jättebra att spela match och framför allt att göra mål också. Jag ser fram emot match på onsdag.

De som är oroliga för att du inte ska hålla hela säsongen, vad säger du till dem?

– Jag förstår det. Jag är också orolig. Men jag hoppas verkligen inte det. Det känns väldigt bra nu.

Tränaren Kim Bergstrand var missnöjd med sitt lags anfallsspel i första halvlek men väldigt nöjd med sin mittback.

– Jag tycker att Erik är jättebra, lugn och trygg som vanligt. Och hans målsnitt per avslut måste vara bland de bästa i allsvenskan de senaste åren. Han såg förvånansvärt bra ut.

Pettersson med första målet

Sirius gjorde en stark halvlek men fick till skillnad från det regerande mästarlaget inte in någon boll före paus.

I slutet av matchen gjorde unge inhopparen Oscar Pettersson 2–0, vilket också blev slutresultatet. Det var den lovande 20-åringens första allsvenska mål i sitt blott tredje inhopp i ligan.

– Det är härligt med en ung spelare som får göra mål, säger Kim Bergstrand.