”Sverige är det lag vi rankar högst på listan”

Ramos om Sverige och speciella situationen: Är ett känsligt ämne

Av: Patrik Brenning

Publicerad:

MADRID. Sverige är det lag Spanien fruktar mest i EM-kvalgruppen.

Det säger lagkaptenen Sergio Ramos dagen innan kvalmatchen som Spanien återigen ser ut att tvingas genomföra utan sin förbundskapten.

– Det är ett känsligt ämne, säger Ramos.

Spanien har stor respekt för sin motståndare inför måndagen EM-kvalmöte med Sverige. Det understryker lagkaptenen Sergio Ramos.

– Av alla motståndare i det här kvalet är det dem vi håller högst på listan och har störst respekt för. De försvarar sig bra och är snabba och beslutsamma i sina kontringar. Vi måste vara kompakta, försvara oss bra och stänga till för deras kontringar. Det är en tuff match och det gäller att ha full respekt för vår motståndare.

”Som att flytta hemifrån”

Uppladdningen inför matchen har samtidigt återigen varit allt annat än normal för spanjorerna.

Den 26 mars, samma dag som Spanien skulle spela mot Malta i EM-kvalet, lämnade förbundskapten Luis Enrique laget av personliga skäl. Sedan dess har 49-åringen inte återvänt och dagen innan mötet med Sverige är det fortfarande osäkert om förbundskaptenen kommer finnas på plats på bänken.

– Vi tar en dag i taget och har inte mer information. Det är ganska säkert att han inte är med i morgon men vi hoppas att han är med vid nästa samling, säger vikarien Robert Moreno som jämför sig själv med en tonårsson:

– Det är som när man flyttar hemifrån. Man är ensam men känner fortfarande stödet från föräldrarna, i det här fallet Luis Enrique.

”Har bett oss om respekt”

Enrique har samtidigt funnits med inför matchen mot Sverige via samtal och videoverktyg.

– Det är ett känsligt ämne och han har bett oss om respekt. Det är han som är kapten för den här båten, han är en väldigt duktig ledare och leder oss mot vårt gemensamma mål. Alla i hela ledarteamet gör också allt de kan för att det inte ska märkas att han är borta, säger Sergio Ramos.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.