Efter mycket om och men blev det till slut annandagsfotboll mellan Tottenham och Crystal Palace

Även om det inte blev så mycket spel för Wilfried Zaha – som i stället fick spel.

Palacestjärnan fick syna rött när gästerna föll med 3–0 mot Tottenham.

Tottenham har inte förlorat en match på Boxing Day sedan 2003.

Och tidigt blev det tydligt att de inte hade någon intention att bryta den sviten hemma mot Crystal Palace.

Efter att Harry Kane satt 1–0 i minut 32 så följde Lucas Moura upp tre minuter senare med en 2–0-nick.

Arm i ansiktet

Läget skulle dock gå från illa till värre för Crystal Palace några ytterligare minuter senare.

För kort efter 2–0-målet så skulle Wilfried Zaha, redan med ett gult kort i bagaget från tio minuter tidigare, tappa huvudet i en närkamp med Davinson Sanchez. En efterslängd arm i ansiktet senare så var ett andra gult, och sedermera ett rött, kort framme ur domarens ficka.

Därmed fick Palacestjärnan traska av för en tidig dusch.

I den andra halvleken, med kvarten kvar, utökade därefter Heung-Min Son Spursledningen med en slutresultatsfastställande volleyskarv.

Osäkert fram till avspark

Detta i en match som på förhand länge låg i farozonen för att ställas in. Detta efter att Crystal Palace, sent omsider och i slutändan utan gehör, bett om att få flytta den på grund av covidfall i truppen.

Men i stället sparkade den igång likt planerat. Dock utan Patrick Vieira på gästernas tränarbänk, då han var en av de som testat positivt innan matchen.