Junior: ”Fotboll är inte så jättekomplicerat”

Av: Makoto Asahara

Publicerad:

Första allsvenska starten efter sin korsbandsskada.

Största lärdomen av frånvaron för Serge-Junior Martinsson Ngouali?

– Mitt förhållningssätt nu är att fotboll är inte så jättekomplicerat, säger Hammarbymittfältaren efter 3–1-segern borta mot Sirius.

Det var i slutet av oktober förra året som Serge-Junior Martinsson Ngouali ådrog sig en korsbandsskada som skulle hålla honom borta från spel i nästan ett år.

Då var han en av Hammarbys absolut viktigaste komponenter i en defensiv mittfältsroll.

När han nu gjorde sin första allsvenska match från start efter skadan, borta mot Sirius, så var han desto offensivare benägen på lagpappret.

En ”nummer tio-roll” centralt på det offensiva mittfältet i halvlek ett. Högerytter i halvlek två.

Komplicerat och rörigt? Nej då.

– Jag hamnade på en annan position. En position det är enklare att göra mål från. Och jag gjorde mål. Så det är bara jättekul, säger Junior kort ocxh koncist efter sitt 0–1-mål (som kom från just högerkanten).

Foto: TOBIAS STERNER / BILDBYRÅN

”Samma när du är fem som 27”

Något som lyser igenom i den mixade zonen är 27-åringens rena glädje. Inte bara för att hans Hammarby har vunnit. Men för att han får spela fotboll igen. Något han upprepar flera gånger under mediekårens utfrågning.

– Det jag har lärt mig (under skadeperioden) är att jag ska försöka leva i nuet. Att inte försöka tänka för långt fram men inte heller bakåt. Det är ett ganska bra förhållningssätt. Jag funderar inte mycket. Jag försöker bara spela fotboll.

Finns det något särskilt du tänker på nu när du spelar i en offensivare roll?

– Nix. Mitt förhållningssätt nu är att fotboll inte är så jättekomplicerat, säger Junior och fortsätter:

– Man har de instruktioner man har. Sedan gör man sitt bästa. Nästan alla som spelar fotboll har spelat fotboll sen de var fem, sex, sju, åtta år gamla. Det är egentligen ingen skillnad när du spelar då och när du är 27. Man vet hur man spelar fotboll. Det gäller bara att vara trygg i sig själv.

Laddar Matchöversikt
Laddar Tabell
Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.