Publicerad 2019-04-05

Amerikanskan Alex Morgan har blivit historisk.

Detta sedan hon gjort sitt 100:e mål i landslagströjan.

– Det är inte en prestation jag ser lätt på, säger hon till ESPN.

Alex Morgan hyllades stort i Denver, Colorado, efter att ha gjort USA:s 1–0-mål i 5–3-segern över Australien i en träningslandskamp.

Målet var den 29-åriga stjärnanfallarens 100:e i landslagströjan och hon blev därmed USA:s sjunde fotbollsspelare på damsidan att nå milstolpen.

– Att komma upp i tresiffrigt är inte en prestation jag ser lätt på, säger Morgan.

Abby Wambach, som välkomnade Morgan till 100-målsklubben genom att hylla henne på Twitter, Mia Hamm, Kristine Lilly, Michelle Akers, Carli Lloyd och Tiffeny Milbrett är namnen på de övriga sex.

Målet var inte bara historiskt

Morgans historiska mål var dessutom vackert, då hon sprintade förbi en australisk försvarare med bollen under full kontroll, vek inåt i planen och placerade dit bollen med högerfoten i 14:e minuten. Hemmapubliken jublade och Morgan formade ett hjärta med sina händer.

Australien kvitterade efter en knapp halvtimme och tog även en 2–1-ledning i början av andra halvlek. Men regerande världsmästaren USA satte då tre mål på en knapp kvart, vände matchen igen, och vann med 5–3 efter ett avslutande mål på tilläggstid av 20-åriga tvåmålsskytten Mallory Pugh.

Om drygt två månader inleds VM i Frankrike där USA spelar i samma grupp som Sverige, Chile och Thailand.