Herrlandslaget i fotboll

Efter anklagelserna – Martin Olsson frias

Av: 

Ibraheem Alsalman

FOTBOLL

Landslagsbacken Martin Olsson anklagades för att ha skickat sexuella bilder och videor till en kvinna på sociala medier.

Olsson har hela tiden förnekat all inblandning.

Efter att polis och åklagare utrett ärendet är förundersökningen nu nedlagd, enligt Expressen.

– Jag har faktiskt inte läst det än. Men om förundersökningen är nedlagd så det är jättebra. Då är Martin inte misstänkt för något, säger landslagschefen Stefan Pettersson till Sportbladet.

Det var i september förra året som SVT rapporterade om att en landslagsspelare hade blivit polisanmäld efter att ha skickat en grov sexfilm på sig själv till en anonym kvinna.

Spelaren i fråga var Swanseas och landslagsbacken Martin Olsson. Han valde själv att träda fram för Sportbladet och berättade hur han hade upplevt hela situationen.

Enligt honom själv låg en annan person bakom kontot.

– Självklart blir man irriterad, det är inte första gången det händer. Det är chockerande, personen eller personerna har trakasserat flera kvinnor de senaste åren. Det är jobbigt för kvinnorna också. Det är ingen bra bild för mig när jag är oskyldig och jag tar avstånd från alla sorters kränkningar och det vet alla som känner mig. Det är även väldigt trist då jag vet om att många unga ser upp till alla oss i landslaget och det betyder mycket för mig att vara en förebild, sa Martin Olsson.

Martin Olsson frias helt från anklagelserna.

”Vilar på en korrekt utredning”

Nu har polis och åklagare utrett händelsen och valde att lägga ned förundersökningen då det inte längre fanns misstankar om spelaren.

– Nu har åklagare och polis samstämmigt kommit fram till att det inte är spelaren som skickat filmerna och det finns inga misstankar mot honom, vilket naturligtvis är skönt för personen som blivit anklagad och att beslutet vilar på en korrekt utredning gjord av åklagare och polis. Sedan kvartstår problemet att två kvinnor blivit kränkta men det är polisens sak att i så fall fortsätta utreda, säger svenska fotbollförbundets generalsekreterare Håkan Sjöstrand, enligt Expressen.

Landslagschefen Stefan Pettersson hade inte läst nyheten när Sportbladet når honom. Men när han får höra att förundersökningen blev nedlagd blir han lättad.

– Jag kan inte säga så mycket eftersom jag inte har läst det än. Men om förundersökningen blev nedlagd så är det naturligtvis bra. Då är ju han (Martin Olsson) inte misstänkt för något längre, säger han till Sportbladet.

ANNONS EXTERN LÄNK

Den som vet mest vinner mest! Kvällens hetaste spelobjekt hittar du på Oddset. Nu med betbuilder och cash-outfunktion | Spel från AB Svenska Spel. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Svenska Spel

Publisert:

LÄS VIDARE

Martin Olsson träder fram – förnekar anklagelserna

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Herrlandslaget i fotboll

Martin Olsson