Danielson årets mest värdefulla spelare

Av: Makoto Asahara, Oscar Rickstrand

Publicerad:
Uppdaterad:

Han ledde Djurgården till SM-guld.

Nu prisas Marcus Danielson som årets mest värdefulla spelare i allsvenskan.

– Jag trodde inte jag skulle vinna MVP faktiskt. Det är som en bonus, säger han efter dubbla podieframträdanden på C Mores Allsvenskans Stora Pris-gala.

Det är en monumental succésäsong som Marcus Danielson har i ryggen.

Försvararen utsågs till ny kapten i Djurgården i våras och ledde därefter laget till första SM-guldet på 14 år. Han blev dessutom uttagen i landslaget och nätade mot Malta i sin blågula debut.

I kväll prisades Danielson som årets mest värdefulla spelare på galan Allsvenskans stora pris.

Han vann före Malmös Anders Christiansen och Hammarbys Muamer Tankovic.

– Det här priset innefattar så många olika delar. Som försvarare brukar det vara svårt att få det här priset, men jag har gjort några viktiga mål så det kanske hjälper, säger Danielson på podiet efter att ha tagit emot priset.

”Som en bonus”

Lägg därtill att han tidigare under kvällen även fått ta emot priset som årets försvarare.

– Det här andra slår ju högre än det första, det kan jag säga. Jag är väldigt stolt att få det här priset. Det betyder väldigt mycket. Verkligen många spelare som kan vinna det och jag har blivit utvald av många människor så det är jättekul, säger Danielson efter ceremonin.

Han hade inte väntat sig att behöva gå ut i den mixade zonen ännu en gång (han var ju där för att visa upp årets försvarare-plaketten tidigare) under kvällen.

– Jag trodde inte jag skulle vinna MVP faktiskt. Det är som en bonus. Men när jag stod där bakom scenen tänkte jag ju att det hade varit tråkigt att inte vinna, säger mittbacken.

”Inte tänkt på det alls”

Redan i morgon (onsdag) kan det komma nya glädjebesked. För då ska en landslagstrupp tas ut av förbundskapten Janne Andersson. Och Danielson var ju trots allt med senast.

– Jag har inte tänkt på det alls faktiskt. Vi får se vad det blir. Jag har haft fullt fokus på att njuta över SM-guldet och matchen som spelades i lördags, säger mittbacken.

Om du får priset: Blir det hårdträning direkt nu då efter allt guldfirande?

– Det klart att om jag nu skulle bli uttagen så kommer jag köra några fotbollspass för att komma i bra form.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.