Kanada jublar över att få möta Sverige: ”Vi är redo”

Av: Johanna Frändén

Publicerad:
Uppdaterad:

REIMS. Sverige förlorade mot USA – och Kanadas spelare andades ut.

Det är ingen tvekan om vilka som var kanadensiskornas önskemotståndare på måndag, men den historiska VM-målskytten Christine Sinclair höjer ändå ett varnande finger inför åttondelsfinalen.

– Sverige är ett lag som alltid visar sig i mästerskap, de är alltid med när det drar ihop sig, säger Sinclair till Sportbladet.

Matchen om förstaplatsen i grupp E mellan Nederländerna och Kanada i Reims började sömnigt, men fick fart i andra halvlek då Anouk Dekker gav Nederländerna ledningen inför en mängd entusiastiska orange tröjor på plats.
Kanadas Christine Sinclair kvitterade med en halvtimme kvar och blev samtidigt blott den andra spelaren i damhistorien att göra mål i fem världsmästerskap, tillsammans med Marta.

Men holländskorna avgjorde i 75:e minuten på ett vackert anfall som inhopparen Lineth Beerensteyn avslutade.

”Ett gäng bra spelare”

Kanada blir därmed grupptvåa och Sveriges motstånd i åttondelsfinalen i Paris på måndag. Och det var svårt att inte höra den kollektiva suck av lättnad som kanadensiskorna drog efter andraplatsen.

Ashley Lawrence, till vardags i Paris Saint-Germain och klubbkamrat med Hanna Glas, var så diplomatisk hon kunde inför åttondelen.

– Vi är redo för alla motstånd, men jag tror att alla här hellre väljer Sverige än USA. Men Sverige har ett gäng bra spelare och är välorganiserade som vi. Vi är redo att möta dem, säger Lawrence till Sportbladet

Vilken spelare är du mest uppmärksam på i det svenska laget?

– Jag spelar ju med Hanna Glas i PSG och hon är fysisk och tuff att möta, en riktig motor. Det kommer bli kul att spela mot henne.

Ensam med Marta

Kommer ni höras i kväll?

– Ja, antagligen. Vi kommer nog skämta lite, och sen blir det nog lite trash talk kanske. Efter matcherna funderar man lite och hör av sig till lagkamrater.

Christine Sinclair gjorde Kanadas enda mål för kvällen, det 99:e i VM och en fullträff som gör att Sinclair kan sälla sig till den ytterst exklusiva skaran av spelare som gjort mål i fem VM-slutspel, något hon och Marta är ensamma om.

– Det får mig att känna mig ung, säger Sinclair efter matchen.

Att ställas mot Sverige i åttondel, vad säger du om det?

– Sverige är ett lag som alltid visar sig i mästerskap, låt oss säga så. De är alltid med när det drar ihop sig.

Sverige möter Kanada på måndag 21.00.

Publicerad:

LÄS VIDARE