Officiellt: Luka Jovic klar för Real Madrid

Av: Makoto Asahara

Publicerad:
Uppdaterad:

Eintracht Frankfurts målfarlige serb Luka Jovic, 21, är klar för Real Madrid.

Det meddelar den tyska klubben på sin hemsida.

Det har pratats om att det varit klart sedan tidigare. Under tisdagen blev det officiellt.

Frankfurts serbiske anfallsstjärna Luka Jovic byter Bundesliga mot La Liga och Real Madrid.

”Stort tack för din insats, målmaskin! Allt gott och stort lycka till i Madrid”, skriver Eintracht Frankfurt på Twitter.

I en artikel på deras hemsida bekräftas sommarövergången.

Hemlig summa

Kontraktet med Real Madrid, som också bekräftat övergången, sträcker sig över sex säsonger (till juni 2025) och övergångssumman är hemlig, något som klubbarna kommit överens om att låta den vara.

Enligt tidigare medieuppgifter från spanska AS ligger den på 60 miljoner euro, motsvarande cirka 640 miljoner kronor, samtidigt som andra medier har skrivit om att det ska handla om ännu högre belopp.

Luka Jovic
Foto: Michael Probst / TT NYHETSBYRÅN/ NTB Scanpix
Luka Jovic

”Ekonomisk smärtgräns”

”Från ett sportsligt perspektiv är Luka Jovic ett stort tapp för oss. Hans explosivitet och målfarlighet har spridit sig genom Europa och vi har inte bara fått nytta av hans mål under de senaste två åren. Men det är klart att det fanns en ekonomisk smärtgräns för oss”, säger Frankfurts sportchef Fredi Bobic till klubbens hemsida.

Jovic gjorde 17 mål på 32 Bundesligamatcher den gångna säsongen för sitt Frankfurt. Lägg därtill tio mål på 14 Europa League-framträdanden, vilket räckte till en andraplats i EL:s skytteliga.

21-åringen blir Real Madrids tredje bekräftade värvning för sommaren. Sedan tidigare är Portomittbacken Eder Militao, samt Santostalangen Rodrygo klara för klubben.

Publicerad: