Nytt speldatum för El Clasico diskuteras

Av: Makoto Asahara

Publicerad:
Uppdaterad:

Först skulle man flytta matchen geografiskt.

Nu vill man flytta matchen på kalendern i stället.

Det fortsätter att råda stora frågetecken inför säsongens första El Clasico.

Så sent som under onsdagen kom uppgifter om att en flytt av La Liga-mötet mellan Barcelona och Real Madrid planerades. Detta på grund av de stora protester och oroligheter som brutit ut i Barcelona i protest mot fängelsedomarna mot en grupp katalanska separatistledare.

Dock ska både Real Madrid och Barcelona ha sagt nej till den inledande förslaget, vilket var att byta spelort från Barcelona till Madrid (och vice versa i returmötet nästa år).

Nu verkar det snarare vara tal om att flytta speldatum.

Decemberförslag

Bland annat Marca skriver att diskussioner pågår kring ett nytt speldatum för matchen, som är planerad att spelas lördag 26 oktober.

Vilket datum det blir verkar dock oerhört oklart. Enligt den Madridbaserade tidningen ska La Liga ha sagt nej till ett av förslagen, som var onsdagen 18 december.

– Clasicot kan inte spelas den dagen, det är cupspel då, säger ligaförbundets ordförande Javier Tebas till Efe enligt Marca.

Ett annat förslag som dykt upp är den 7 december. Kruxet då är dock att både Real Madrid och Barcelona redan har inplanerade ligamatcher den helgen. Enligt Marca ska dock Mallorca och Espanyol (som möter de två jättarna) vara öppna för att flytta sina gigantdrabbningar.

Foto: Joan Monfort / TT NYHETSBYRÅN/ NTB Scanpix
Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.