Publicerad 2019-08-30

Helsingborg vann ångestmatchen.

Skånelaget slog bottenkonkurrenten ÖFK med 2-0.

– Vad finns det att säga? Just nu känns allt helt åt helvete, säger Tom Pettersson i C more.

Det osade ångest på Olympia när Helsingborg tog emot Östersund. Båda lagen var segerlösa de fem senaste matcherna i allsvenskan – och indragna i bottenstriden.

Hemmalaget, som inför matchen hyllade pensionerade Pär Hansson, tog ledningen tidigt genom Max Svensson. Mittfältaren fick bollen strax utanför straffområdet och placerade den i bortre hörnet.

”Måste höja oss”

Alhaji Gero, som kom från just Östersund till HIF, utökade till 2-0 efter en halvtimme. Hans första mål för Skåneklubben. Efter första 45 var ÖFK:s Thomas Isherwood kritisk till lagets insats:

– Vi måste höja oss rejält och jag tycker att siffrorna talar sitt tydliga språk. Det är i många delar vi måste bli bättre på. Vi måste hitta spelet via kanterna. Nu gäller det att göra det bästa av situationen och vända matchen, säger backen.

”Allt åt helvete”

I den andra halvleken spelade Helsingborg av matchen. Östersund var aldrig nära en reducering och matchen slutade 2–0. Därmed tog hemmalaget tre livsviktiga poäng i botten av allsvenskan – och första sedan Henrik Larsson avhopp. Dystert är det för Norrlandsklubben som har nu fem förluster på de sju senaste matcherna.

– Vi är täta i vårt försvarsspel och killarna tar många löpmeter i dag. Att vi gör första målet är såklart viktigt. Jag är väldigt glad att vi vann idag, det har varit en tuff period, säger vikarierande tränare Alexander Tengryd.

Östersunds lagkapten var tom på ord efter matchen.

– Vad finns det att säga? Jag har jättesvårt att analysera matchen. Just nu känns allt helt åt helvete. Vi släpper in för lätta mål samtidigt som vi inte kan göra något framåt. Det har varit så hela säsongen. Jag är jävligt tom, förbannad och besviken, säger Tom Pettersson i C more.