Klopp gav Wenger svar på tal – efter Liverpools storvinst

Publicerad 2017-05-14

Arsenal satte press på Liverpool i kampen om Champions League genom att krossa Stoke borta.

I dag gav Jürgen Klopps manskap svar på tal – och körde över West Ham.

– Det är viktigt för alla i klubben att sluta topp fyra, säger Daniel Sturridge till Sky Sports efter 4–0-segern på London Stadium.

Titelstriden är avgjord och det står redan klart vilka tre lag som trillar ur Premier League.

Det mest spännande som kvarstår är vilka två lag av Manchester City, Arsenal, Liverpool och Manchester United som tar de kvarvarande Champions League-platserna efter Chelsea och Tottenham.

I går visade Arsenal med all önskvärd tydlighet att man inte har gett upp när Stoke kördes över med 4–1 på bortaplan.

– Jag kommer vara ett West Ham-fan i morgon, sa managern Arsène Wenger efter matchen i går.

Men i dag gav Liverpool svar på tal.

Borta mot ”Hammers” kom en blytung seger som för upp ”Reds” på en tredje plats i ligan, en poäng före City – dock med en match mer spelad.

– Vi höjde oss till en viktig match, konstaterar Daniel Sturridge.

Ville ha straff – då kom 0–3

0–1 ordnade han själv. Framspelad av Philippe Coutinho var Sturridge iskall i sitt friläge och rundade Adrián innan han rullade in bollen i mål.

I andra halvlek ökade Coutinho på till 0–2. Detta då han fiskade upp en ribbretur från Joel Matip och skickade in bollen i nät.

Fem minuter senare, i den 62:a minuten, följde en matchavgörande sekvens. Georginio Wijnaldum träffade West Hams Winston Reid med armen i ansiktet vid en hörna, men i stället för straff kontrade Coutinho in 0–3.

Där gick luften ur hemmalaget som var rejält irriterat över den uteblivna straffen.

Matchen slutade 0–4 efter att Divock Origi skickat in matchens sista mål.

– En fantastisk känsla. Det här var viktigt för oss. Vi kom hit med rätt attityd och det gav oss segern, säger Sturridge.

Sky Sports: Hur viktigt är det att ni slutar topp fyra?

– Det är viktigt för alla i klubben. Jag tycker att vi har varit bra de senaste veckorna, men vi kanske borde ha tagit fler poäng.

Se fler höjdpunkter på viasatsport.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se