Mbappé med drömmål mot Österrike

Uppdaterad 2022-09-23 | Publicerad 2022-09-22

Frankrike riskerade att åka ur A-divisionen i Nations League.

Men efter Kylian Mbappés solomål mot Österrike är regerande mästarna på säkrare mark.

Frankrike blev Nations League-mästare i fjol, men stornationen har inte haft något lyckat gruppspel den här gången. Efter att bara ha tagit två poäng i gruppen med Danmark, Kroatien och Österrike riskerade Frankrike att åka ur A-divisionen.

Den första halvleken mot Österrike blev mållös, men i andra fixade Kylian Mbappé på egen hand 1-0 efter att ha dribblat bort flera backar och snyggt satt ledningsmålet i krysset. Nio minuter senare ökade Oliver Giroud på till 2-0.

PLUS: 20 000 spelare i Elitpojklägret – de lyckades bäst och här är hemliga betygen

Jagar målrekordet

Anfallaren har nu gjort 49 mål i det franska landslaget och är bara två mål ifrån att tangera Thierry Henrys målrekord på 51 mål.

Matchen slutade 2-0 och Frankrike går nu upp på tredjeplats i gruppen, en poäng före Österrike.

Frankrike har Danmark kvar i sista gruppspelsmatchen på söndag. Danmark som föll mot Kroatien med 2–1.