”Har aldrig sett något liknande”

Bisarra scener utspelades inför Arsenals Champions League-kvalmatch mot Ajax.

Målen var för små och fick bytas ut.

– Jag har aldrig varit med om något liknande i hela mitt liv, säger Arsenals svenske tränare Jonas Eidevall.

Kvällen fick ett lyckligt slut för Eidevall och hans Arsenal då de vann matchen med 1–0 och därmed säkrade en plats i Champions Leagues gruppspel.

Men det var på många sätt en stökig kväll.

Allt började inför avspark då Eidevall och hans kollegor misstänkte mygel och påpekade att målburarna verkade vara för små – vilket också visade sig stämma.

Tio centimeter skiljde

Enligt internationella regler ska målburarna vara 2,44 meter höga och 7,32 meter breda. Men i den inhemska ligan använder Ajax målburar som är tio centimeter lägre – och de hade inte bytts ut till onsdagens CL-kvalmatch.

PLUS: Lönelista 2022: Så mycket tjänar spelarna i damallsvenskan


Jonas Eidevall diskuterar myglet med funktionärer på Ajax hemmaplan i Amsterdam.
Jonas Eidevall diskuterar myglet med funktionärer på Ajax hemmaplan i Amsterdam.

– Det kändes konstigt att komma hit och möta en så pass stor klubb som Ajax och behöva mäta målburarna…, säger Eidevall.

Hurtig stoppad

Kaoset fortsatte i slutminuterna av matchen då den engelska landslagsstjärnan Beth Mead tvingades utgå efter en smäll mot huvudet.

Enligt de nya reglerna ska man få ett ”gratis” byte vid misstanke om hjärnskakning och svenska Lina Hurtig stod redo för ett inhopp, men fjärdedomaren satte stopp och Arsenal tvingades avsluta matchen med tio spelare.

– Lina stod och väntade på att få hoppa in i flera minuter. Först sa fjärdedomaren att det var okej, sen sa hon bara ”nej”. Jag fattar inte, säger Eidevall enligt BBC.

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.