Ryktas bort - gjorde mål mot Gif Sundsvall

Det här kan ha varit Daniel Sundgrens sista match i AIK

Av: Fredrik Jönsson, Per Bohman

Publicerad:
Uppdaterad:

Daniel Sundgren blev målskytt när AIK spelade 1–1 mot Gif Sundsvall.

Försvararen jagas av grekiska Aris – och mycket tyder på att det blir hans sista match.

Tränaren Rikard Norling är uppriktigt orolig.

– Det känns skitjobbigt. Han har varit en av våra bästa spelare, säger Norling.

Giffarna var överlägsna fram till i mitten av den första halvleken och spelade stundtals ut AIK på Skytteholms konstgräs. Målvakten William Eskelinen skickade iväg en långboll med sin vänsterfot. Bollen gick emot starke Linus Hallenius som hamnade i duell med Per Karlsson. AIK-försvararen föll och Hallenius blev fri med Oscar Linnér och iskallt placerade in 1–0 till bortalaget.

AIK fick straff i den 26:e minuten efter slarv från Gif Sundsvall som slutade med att Tarik Elyounoussi fälldes i offensivt straffområde av bortalagets nyförvärv Alexander Blomqvist. Daniel Sundgren tryckte in 1–1.

Sundgren målskytt

Sundgren ryktas vara på väg till grekiska Aris Thessaloniki. Det här kan ha varit hans sista match för AIK.

– Klart att det är jättesmickrande med intresset, säger försvararen.

Har du hört något?

– Ja, det har jag. Men jag kör det klassiska: agenter sköter det där. Jag är i AIK.

Vad har du för ambitioner?

– Man vill spela på så hög nivå som möjligt. Så är det.

– Om det blir som ryktena säger, vilket inte är hundra, så är det jättetråkigt att lämna klubben, med Champions League och allt. Men samtidigt så avslutade jag i så fall med SM-guld och jag kunde ge fansen vad de också ville ha.

Mål i – kanske – sista matchen. Hur känns det?

– Mitt jobb är att göra mål som straffskytt. Det kändes bra. Jag vet inte hur det blir för mig nu, men det vore ju ett bra avslut i så fall.

Norling: ”Vårt behov är stort”

Tränaren Rikard Norling är djupt oroad över att Sundgren sannolikt lämnar AIK. När han mötte pressen efter matchen var han dyster över nyheten.

– Det känns skitjobbigt.

Är det så?

– Ja. Jag har jobbat med honom i 2,5 år och han har varit en av de allra bästa spelarna och kommit tvåa, tvåa och etta i allsvenskan. Han spelar alla matcher och blir bättre och bättre för varje match som går. Dessutom har han ett bra samarbete med Sebastian Larsson. Det är en av våra bästa spelare.

Samtidigt är väl den positionen en av era mest välbeställda (Robert Lundström, Heradi Rashidi och Rasmus Lindkvist kan spela wingbacks).

– Både ja och nej.

Hur menar du då?

– En sån som Lundström kommer tillbaka från en korsbandsskada. Jag har varit med länge och vet att han i bästa fall är som bäst först 2020 igen. Att prestera ens i närheten av det han kunde göra mot IFK Göteborg då han blev skadad klarar han av först som tidigast i höst. Heradi är samtidigt en spelare som måste lära sig spelet och sådär. Så jag är inte helt överens med dig om det, vårt behov är stort på den positionen.

Flera bra räddningar av Linnér

Gif Sundsvall var spelförande under första halvtimmen i första halvlek, men AIK tog för sig mer och skapade flera heta målchanser sista kvarten.

Men ”Giffarna” hade en fin möjlighet att ta ledningen i andra halvlek efter slarv i AIK:s försvar. Målvakten Oscar Linnér gjorde en bra räddning på David Haro Iniestas försök.

Den korte spanjoren hade ytterligare två bra lägen, men Linnér gjorde starka räddningar på Skytteholm.

Båda lagen gjorde mängder med byten i andra halvlek. Det gjorde att matchen blev sönderryckt och resultatet – 1–1 – var rättvist.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.