Aston Villa kopplade greppet i playoff-mötet

Publicerad 2018-05-12

Aston Villa har satt sig i en bra position att ta sig tillbaka till Premier League.

I första playoff-matchen mot Middlesbrough blev Mile Jedinak stor matchhjälte med matchens enda mål.

2016 åkte Aston Villa ur Premier League efter flera års krigande i bottenstriden. Nu har Birmingham-klubben satt sig i en fin position att ta sig tillbaka till högsta divisionen. I första playoff-mötet med Middlesbrough kopplade Villa greppet direkt.

Det tog bara en kvart i det första semifinal-mötet mot Middlesbrough innan Mile Jedinak nickat in 1–0 på hörna. Australiensarens andra mål för säsongen.

Middlesbrough var dock inte ofarliga. Lagets skyttekung Britt Assombalonga var ett ständigt hot för Villa-försvaret men det var gästerna som skapade de hetaste målchanserna. I slutminuterna prickade Robert Snoddgrass stolpen – men 1–0 stod sig halvleken ut.

Stort bollinnehav för hemmalaget

Under andra halvlek fortsatte hemmalaget att dominera bollinnehavet. Men man hade svårt att skaka fram de riktigt farliga målchanserna. Det man väl skapade hade Villa-målvakten Sam Johnstone inga större problem med att klara av.

Trots en anstormning mot slutet höll gästerna undan och lyckades få med sig ett bra resultat inför returen.

Aston Villas manager Steve Bruce var nöjd över lagets försvarsinsats efter matchen.

– Andra halvlek var väldigt svår men vi höll nollan och har ett övertag, säger Bruce på presskonferensen och fortsätter:

– Men det är ett litet övertag. Vi vet alla hur oförutsägbar Championship kan var.

Den spelas på Villa Park på tisdag. Då avgörs vilket av lagen som får spela den direkt avgörande matchen på Wembley.