Juventus klart för cupfinal

Uppdaterad 2018-08-09 | Publicerad 2015-04-07

Matri bakom vändningen mot sin förra klubb

Fiorentina hade med sig en 2-1 seger på bortaplan till returmötet hemma på Artemio Franchi.

Men Juventus svarade för en vändning, vann med 3-0 och är klart för final i italienska cupen.

Hjälten: Alessandro Matri.

Det var ett reservbetonat Juventus som skulle vända ett 1-2-underläge borta mot Fiorentina i italienska cupens semifinal.

När Pirlo, Pogba, Tevez och Buffon saknades klev en gammal Fiorentina-bekanting in i handlingen, Alessandro Matri.

Sedan Matri anlände till Milan från Juventus 2013 har han varit utlånad till tre olika klubbar: Fiorentina, Genoa och nu tillbaka till Juventus.

I laget från Florens gjorde 30-åringen ingen succé men i kvällens cupsemi var han i högsta grad bidragande till Juventus 3-0-seger på Artemio Franchi.

Morata utvisad i slutminuterna

Först petade han in 1-0 i 21:a minuten.

Sen var han med och skapade hörnan som ledde till Bonuccis 3-0-mål i den andra halvleken.

Däremellan kunde Roberto Pereyra sätta dit en retur efter Moratas skott.

Med dryga kvarten kvar byttes Matri ut och lämnade planen till burop från hemmafansen men jubel från bortaföljet.

Med tre minuter kvar av matchen drog Morata på sig ett tveksamt rött kort efter en tackling och missar därmed finalen.

Lazio eller Napoli väntar

Juventus höll ledningen matchen ut och lyckades alltså vända underläget på bortaplan. Därmed är laget klart för finalen i Rom den 7 juni.

Där ställs man mot vinnaren i mötet mellan Napoli och Lazio. Ställningen i det mötet är 1-1 efter första matchen i Rom. Returen i Neapel spelas imorgon.