Barcelona vann stort efter tidigt rött kort

Publicerad 2016-01-17

Luis Suarez hann före och fixade en straff som Messi säkert slog in. Efter det började lekstugan.

Straff och rött kort på målvakten Gorka Iraizos – sen var den dagen förstörd för Athletic Bilbao.

Barcelona och deras supertrio promenerade hem en 6-0-seger.

Efter en minut var Athletic Bilbao ett missat avslut mot ett målvaktslöst mål från att ta ledningen.

Två minuter senare var matchen i princip över. Luis Suarez ryckte sig förbi en Bilbao-försvarare och fri med målvakten blev han nedriven. Rött kort på Gorka Iraizos och straff som Lionel Messi förvaltade till 1-0.

2-0 dröjde till halvtimmen spelad när Neymar satte ett friläge som han fått serverat av Messi.

Två poäng från serieledning

I andra halvlek var det Suarez-show. 3-0 satte han efter 47 spelade minuter och efter att Ivan Rakitic stuckit emellan med 4-0 efter ett läckert Neymar-förarbete så avslutade uruguayanen med två ytterligare mål till 6-0.

Segern tar Barça förbi Real Madrid i tabellen och med en match mindre spelad än Atletico Madrid är man nu två poäng från serieledning.