Superskrällen: Barca föll mot nykomlingen

Alavés vann sensationellt på Camp Nou

Deportivo Alavés stod för en jätteknall på Camp Nou.

Nykomlingen besegrade regerande mästarna Barcelona med 2–1 på bortaplan.

– Bara att gratulera Alavés till ett väl genomfört arbete, säger Andres Iniesta.

Redan i den första omgången visades sig Deportivo Alavés vara en positiv injektion i La Liga när nykomlingen klarade oavgjort borta mot Atlético Madrid.

Efter ett mållöst hemmamöte med Sporting Gijon har klubben varit fortsatt obesegrad i den spanska högstaligan.

Något som de flesta utgick ifrån skulle få ett slut i afton.

Men på bortaplan mot regerande mästarna Barcelona stod Alavés för en jätteskräll.

Messi bänkad

Med stjärnduon Lionel Messi och Luis Suarez på bänken hamnade hemmalaget i underläge i den 39:e minuten när Denyerson höll sig framme på ett inlägg och styrde in 0–1.

Publiken på Camp Nou trodde nog att allt skulle ordna sig när mittbacken Jeremy Mathieu direkt i andra halvlek nickade in kvitteringen på en hörna.

Men då kom nästa kalldusch.

Trots ett tveksamt bortdömt mål för offside repade Alavés nytt mod och tog ledningen på nytt i den 64:e minuten.

Ibai Gómez snurrade upp både Mathieu ochn Javier Mascherano innan han placerade in bollen bakom nederländske målvakten Jasper Cillessen som fick en trist debut i sin nya klubb.

"Saknade precision"

Att Luis Enrique kastade in både Messi och Suarez hjälpte ingenting.

Argentinaren fick visserligen en jättemöjlighet i matchens sista anfall men avslutet gick tätt utanför stolpen.

Deportivo Alavés höll undan och blevdärmed först den här säsongen att få Barcelona på fall.

– Man kan analysera många saker efter den här förlusten. Vi saknade hastighet och precision. Det är bara att gratulera Alavés till ett väl genomfört arbete, säger mittfältsstjärnan Andres Iniesta till Movistar+.