Domaren blir av med match – efter straffen

Dömde straff för Liverpool – ”tas ur skottlinjen”

Den assisterande domaren var övertygad:

Christian Benteke skulle ha straff när han föll mot Crystal Palace.

Nu stryks domaren från helgens ligaomgång, uppger Daily Mirror.

Liverpool FC

Helgens Premier League-möte mellan Crystal Palace och Liverpool blev en dramatisk historia. London-laget tog ledningen i den 48:e minuten och blott 14 minuter kom nästa jackpott för hemmalaget:

Liverpools James Milner drog på sig sitt andra gula kort och blev utvisad.

Men utvisningen blev vändningen för Liverpool.

Efter kvitteringen till 1-1 fick Liverpool en straff i den fjärde tilläggsminuten efter att inhopparen Christian Benteke blivit fälld i straffområdet. En straff som innebar segermålet 2-1.

Pardew rasande

Domslutet var dock väldigt omdebatterat och delade fotbolls-England. Crystal Palace-tränaren Alan Pardew var rasande efter matchen och menade att Benteke överdrivit sitt fall och filmat.

Och ligan verkar ha tagit del av kritiken.

Daily Mirror uppger nämligen i dag att assisterande domaren Scott Ledger tagits bort från domarlistorna till helgens Premier League-omgång.

Det var Ledger som påtalade för huvuddomare Andre Marriner att det skulle vara straff för Liverpool – och nu får han enligt Mirror betala priset.

Tidningen skriver att han ”tas ur skottlinjen” denna helg. Huruvida Ledger återvänder om en och en halv vecka är oklart.