Islamovics drömmål – från egen planhalva

Publicerad 2018-09-26

Vind i seglet för Östersund.

Då gjorde Dino Islamovic kanske årets vackraste mål med ett skott från egen planhalva.

– Jag hoppas att det blir årets snyggaste, säger anfallaren.

Östersund tog en säker 3-1-seger mot bottenlaget Brommapojkarna, men det som stod ut var Dino Islamovics tre mål. Och framför allt då hans 2-0-mål tidigt i den andra halvleken.

Efter att Östersund spelat i rejäl motvind i den första halvleken kom de ut efter pausen fast beslutna att utnyttja medvinden. Och ingen gjorde det bättre än Islamovic.

– Jag hade precis kollat på målvakten och såg att han stod ganska långt ut. Så jag tänkte att nästa gång jag får bollen så ska jag skjuta in den över honom. Och så fick jag den direkt, säger Islamovic till CMore.

Brommapojkarna var i anfall, men Ludvig Fritzson bröt långt ner på egen planhalva och spelade upp bollen mot Islamovic. Han tog emot, la fram bollen någon meter och sköt sen ett stenhårt skott, några meter in på egen planhalva. Bollen seglade blixtsnabbt i medvinden och Nikola Petric hade inte en chans att hinna tillbaka till mållinjen innan bollen passerade.

– Det var bra tajming, jag hade läst på, säger en nöjd Islamovic.

Han har haft problem med skador i år och bara spelat 14 matcher varav åtta från start. Resultatet, fyra mål, har han inte varit nöjd med. Men mot BP var han nära att fördubbla den skörden. Men en fin räddning av Petric i slutet av matchen gjorde att han stannade på tre mål.

Ändå var han inte helt nöjd med sin insats.

(CMore) Var det här din bästa insats i ÖFK-tröjan?

– Nej, det tycker jag inte. Jag var bättre i förra matchen. Men jag tycker det gått bra nu de senaste matcherna, jag har bara kört på och spelat mitt eget spel. Då vet jag att målen kommer.

Redan i den första halvleken gjorde han 1-0, fint framspelad av Hosam Aiesh. Och i den 58:e minuten höll han sig framme igen sedan samme Aiesh prickat ribban med ett skott. På returen språngnickade han in 3-0.

Östersund har haft det tuffare mot slutet under Ian Burchnalls ledning, men för Islamovic har det lossnat.

– Det är lite rakare spel nu, det var mer possessionsbaserat under Graham (Potter), även om Ian har fortsatt på samma spår. Men det är klart att han ändrat lite. Och jag har fått ett stort förtroende av honom.

Curtis Edwards bröt bollen nere vid eget straffområde och passade snabbt bollen framåt till anfallaren. Islamovic tog emot ett tiotal meter in på egen planhalva, slog fram bollen några meter och drog sen till direkt. Bollen fick ordentlig fart i medvinden och seglade snabbt ner mot BP-målet. Nikola Petric stod en bit ut och hade inte en chans att hinna tillbaka innan bollen flög över mållinjen.

Kort därpå gjorde Islamovic sitt tredje mål när han höll sig framme på Hosam Aiesh ribbskott och språngnickade in returen.

Matchen pågår och står 3–1 till Östersund.