Svenska dragen gjorde succé

Publicerad 2020-11-14

Dejan Kulusevski gör 1–0 mot Kroatien.

Dejan Kulusevski fick förtroende från start i ny roll som anfallare och Marcus Danielson var en skräll i mittlåset.

På tio minuter stod de för varsitt mål i en svensk succé-halvlek.

– Det ser oerhört bra ut, säger Kim Källström i TV4.

När Peter Wettergren och coronaisolerade Janne Andersson samlade landslaget hade de redan startelvan klar inför Kroatien-matchen.

Planen: att starta med Dejan Kulusevski tillsammans med Marcus Berg på topp samtidigt som Emil Forsberg och Sebastian Larsson tog varsin kant. Dessutom överraskade landslagsledningen med att stoppa in Marcus Danielson i mittförsvaret med Victor Lindelöf.

Att döma av första halvlek mot Kroatien en lösning att bygga vidare på. Ett bolltryggt Sverige förde matchen från start och skapade ett antal halvlägen från bland annat Dejan Kulusevski och Emil Forsberg.

Lustig med framspelningen

Så i 36:e minuten kom utdelningen. Ett fint anfall tog sin början hos Emil Forsberg, bollen hittade ut till Mikael Lustig på högerkanten som i sin tur hittade in efter marken till Dejan Kulusevski i straffområdet. Han tog emot, höll undan sin försvarare och lade med vänstern in bollen efter backen i bortre. Hans första landslagsmål.

– Vilket mål han gör. Otroligt fin pass av Lustig och där är han enorm Kulusevski. Balansen och kontrollen och sedan rullar han in bollen med vänstern, säger Kim Källström.

– Den här spelaren, han kommer bli oumbärlig, säger Hasse Backe.

Och det kom mer. I sista minuten fick Sverige hörna, Sebastian Larsson böjde in den och på första stolpen dök Marcus Danielson upp och skallade in 2–0 med första halvleks sista touch.

– Det är Marcus Danielsons favoritläge, han har gjort flera mål för Djurgården i allsvenskan där. Han var där och nosade på en hörna tidigare, otroligt härlig avslutning för Sverige, säger Kim Källström.