Bahouis dubbel bakom AIK-seger i cuppremiären

Publicerad 2022-02-19

AIK har fått en kanonstart på cupspelet.

Nabil Bahoui gjorde lagets båda mål när Örgryte besegrades på ett råkallt Skytteholm. Slutresultatet skrevs till 2–0, men hemmalaget hade bud på fler mål.

– Skönt att komma i gång, säger Nabil Bahoui efter matchen.

AIK Fotboll

AIK fortsatte på den inslagna försäsongsvägen som burit god frukt hittills - bollvinster på mittplan som fördelas vidare till kanterna, högt bolltempo och ett fysiskt duellspel.

Till skillnad från tidigare möten dröjde det 40 minuter innan målnollan sprack mot Örgryte. En anledning stavades Sixten Mohlin som stod för flera avgörande räddningar, en annan slarv och ineffektivitet när man kom till avslutslägen.

Nabil Bahoui tvåmålsskytt för AIK

Men trägen vinner, som det sägs. Zachary Elbouzedi, som dessförinnan hade haft två högklassiga avslut, hittade en fristående Nabil Bahoui som enkelt styrde in ledningsmålet för AIK.

Bortalaget var inte helt ofarligt i början av den andra halvleken, men efter timmen spelad satte Nabil Bahoui spiken i kistan med sitt andra mål för eftermiddagen. Anfallaren utnyttjade ett naivt spelande Öis-försvar och satte 2–0 i Mohlins bortre hörn.

Fler mål blev det inte, trots att hemmalaget hade flera lägen att förbättra siffrorna på resultattavlan. Sixten Mohlin stod i vägen för nästan allt, bland annat på tilläggstid när Amar Ahmeds avslut reflexräddades.

Nabil Bahoui efter matchen:

– Skönt att komma i gång! Det har varit fem-sex veckors träning, men det är det här som man väntar på, säger tvåmålsskytten och fortsätter:

– Så länge man skapar chanser så är jag lugn. Visst, jag hade kunnat göra något till i dag, men det kommer.

Anfallaren hyllas också av tränaren Bartosz Grzelak.

– Han gör det han är bra på, och det är ju ett tecken på att man spelar avslappnat. Jag tycker han är kraftfull, framförallt i sina löpningar, säger AIK-tränaren och berättar om en hårt arbetande Bahoui på träningsplanen.

– Skulle något hända med honom så beror det inte på slarv.