Alexander Isak gör sitt första mål för säsongen

Publicerad 2021-09-16

Alexander Isak har öppnat målkontot för säsongen!

I Europa League-mötet med PSV Eindhoven stötte svensken in 2–1-målet för Real Sociedad – 22-åringen första europamål i karriären.

– För mig så spelar det ingen roll vart jag gör mål, säger Isak till Viaplay efteråt.

Alexander Isak har gått mållös i säsongens tre första ligamatcher. Men när Real Sociedad besökte Eindhoven och PSV slog han till.

Efter att Mario Götze gett hemmalaget ledningen kvitterade Adnan Januzaj för gästerna – och fem minuter senare fullbordade Isak vändningen.

Svensken tryckte in ett inspel från kanten och Drommel i PSV-målet var chanslös.

Chanskavalkad mot slutet

Men efter ledningsmålet var det ett Sociedad som föll djupt tillbaka på egen planhalva. Stora delar av andra tillhörde PSV, som också kvitterade genom talangen Cody Gakpo i minut 55.

– Vi visste att det skulle vara tufft att komma hit, det är ett lag som spelar väldigt fin fotboll. Men vi hade också mycket chanser, säger Isak till Viaplay efter matchen.

Mot slutet var det tydligt att ett lag ville mer än de andra. PSV träffade ramverket flera gånger, bland annat efter en kanonträff från inbytte Jordan Teze.

Därför stannade han i Sociedad

Nästan direkt efter sommarens EM-slutspel skrev Isak på ett nytt långtidskontrakt med Real Sociedad, trots flera flyttrykten till europeiska jättar.

– Jag trivs väldigt bra här, jag har ingen stress alls, säger svensken.

Isak byttes ut till förmån för Alexander Sörloth med tio minuter kvar.

Matchen slutade till slut 2–2. I gruppens andra möte tog Monaco en uddamålsseger hemma mot österrikiska Sturm Graz.