Ny förlust för Örebro efter mardrömsminuter

Publicerad 2021-10-03

Läget ser allt mer kritiskt ut för Örebro.

Efter förlust och mardrömsminuter mot Häcken på tilläggstid är klubben fast på nedflyttningsplats.

– Vi släpper in två pissmål, säger Nordin Gerzic i Discovery efter 1–2-förlusten.

Örebro spelar för sin allsvenska existens och hemmamatchen mot Häcken var ännu en ”måstematch” för Närke-klubben.

Efter en intetsägande första halvlek såg lagen ut att gå till halvtidsvila med ett mållöst resultat.

Men två minuter in första halvlekens tilläggstid sköt Godswill Ekpolo in ledningsbollen för Häcken, och i den fjärde tilläggsminuten dök Leo Bengtsson upp i målområdet och stötte in en svag målvaktsretur fram till 2–0.

Mardrömsminuter för Örebro som aldrig lyckades resa sig.

– Två pissmål. Det är typ det jag känner, säger Nordin Gerzic i Discovery och fortsätter:

– Att släppa in två mål på två minuter är för dåligt.

Kritiskt läge

Trots ett nödvändigt reduceringsmål alldeles i upptakten på andra halvlek. När Örebro fick säsongens första straff sköt Nahir Besara in reduceringsbollen.

Men sedan var laget aldrig riktigt nära ytterligare ett mål. Häcken var det bättre laget, matchen slutade 1–2, och för Örebro är läget minst sagt kritiskt.

Med blott sju omgångar kvar är Örebro fortsatt fast som nästjumbo i tabellen, fem poäng bakom – och en match mer spelad – än Mjällby.

I nästa omgång väntar ett ångestladdat ödesmöte med ett IFK Göteborg som ligger strax ovanför kvalplatsen.

– Vi har bra spelare och en jäkla vilja att vända på det här. Det talar för oss. Varje omgång nu är en VM-final, avslutar Gerzic.