Liverpool-stjärnan i läskig krock – otäcka bilder i Afrikanska mästerskapen

Uppdaterad 2022-01-26 | Publicerad 2022-01-25

Kvartsfinalen mellan Senegal och Kap Verde blev en stökig – och otäck – historia.

I den andra halvleken skallade Liverpool-stjärnan Sadio Mané ihop med Kap Verdes målvakt Vozinha.

Efter ett par stökiga minuter ledde det hela till ett rött kort på målvakten.

Mané hann göra Senegals ledningsmål innan han vinglade ut från planen ett par minuter efter smällen.

2022 års Afrikanska mästerskap fortsätter att leverera rubriker.

I tisdagens kvartsfinal mellan Senegal och Kap Verde hände det mesta under den första timmen.

Kap Verdes målvakt Vozinha visades ut och bars ut på bår efter en otäck kollision med Liverpool-stjärnan Sadio Mané.

Mané i sin tur återvände till planen, gjorde 1–0 för Senegal men fick direkt efter målet bytas ut, tydligt påverkad av smällen ett par minuter tidigare.

– Det har varit en galen match, säger den engelska kommentatorn i Viaplay.

Avslutade med nio man

Kap Verde åkte på en utvisning redan efter 20 minuter. Mittfältaren Patrick halkade olyckligt på bollen, satte sulan i ett senegalesiskt ben och fick syna det röda kortet.

Trots spel med tio man lyckades man hålla 0–0 i drygt en timme. Men då började det verkliga dramat.

Liverpool-stjärnan Sadio Mané försökte nå en lång djupledsboll när Kap Verdes målvakt Vozinha kom ut för att stoppa anfallet.

De två spelarna slog ihop, och båda föll otäckt mot marken. Vozinha tilldelades ett rött kort direkt, och fick sedan lämna arenan på bår med en befarad hjärnskakning.

Mané såg ut att ha klarat sig mer oskadd, och kunde ett par minuter senare göra 1–0. Men direkt efter avspark visade det sig att 29-åringen inte mådde helt okej.

Han fick hjälp av lagkamrater och läkare med att ta sig ut för sidlinjen, och byttes ut.

Senegal vann till slut matchen med 2–0 efter att Bamba Dieng satt slutresultatet på stopptid.

Bild från sjukhuset

Senare under kvällen la Sadio Mané upp en bild på sin Instagram där han visade tummen upp tillsammans med Kap Verdes målvakt, Vozinha som också fick uppsöka sjukhus. Båda spelarna ser enligt bilden ut att vara i god form, trots smällen.